Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Cremsnit - Cum se prepara Cremsnit: Foile de aluat de foietaj le punem in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, intepam din loc in loc cu
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Cremsnit-ul cred ca este una din cele mai cunoscute si apreciate retete de prajituri. Cu toate acestea eu personal am facut-o de putine ori, si asta cu multi ani in urma. Asa se face ca atunci cand piticii mi-au cerut sa le fac o prajitura d-aia buna cu crema de vanilie, am cedat rugamintilor, singura conditie fiind sa ma lase sa aleg eu din ce voi face foile sau blatul :))) Am ales varianta cea mai comoda si cea mai usoara, ca aveam aluat de foietaj in congelator, dar cine se incumeta poate face si aluat de foietaj in casa 😉
Ingrediente pentru Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie:
1 pachet aluat de foietaj Umplutura: 4 galbenusuri 4 linguri zahar 3 linguri amidon 500 ml lapte 150 g unt esenta de vanilieCum se prepara Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie:
Foile de aluat de foietaj le punem in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, intepam din loc in loc cu furculita, sa nu se umfle foarte tare la copt. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.
In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.
Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem una din foi, punem crema de vanilie in strat uniform si acoperim cu cea de-a doua foaie. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, dar a doua zi prajitura este mai buna, foile se inmoaie suficient si poate fi portionata bine si frumos 😉
Eu va doresc pofta buna si un week-end frumos! >:D<
Va recomandam cu drag si reteta de Cremsnit de la bunica ;)
Ingrediente Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie
1 pachet aluat de foietaj
Umplutura:
4 galbenusuri
4 linguri zahar
3 linguri amidon
500 ml lapte
150 g unt
esenta de vanilie