Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj
Rosiile au capatat o textura moale si o culoare apetisanta.Va las si voua Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj.
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj
Un platou cu gustari sarate, realizate din aluat foietaj, cu felii de rosii deasupra si presarate cu verdeata. Aceste gustari sunt coapte pana cand foietajul a devenit pufos si auriu, iar rosiile au capatat o textura moale si o culoare apetisanta.Va las si voua Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj.
Ingrediente Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj
1 pachet de aluat foietaj (aproximativ 500 g), decongelat daca este congelat 2-3 rosii coapte, feliate subtire 1 ou (pentru uns) Sare si piper, dupa gust 2-3 linguri de ulei de masline Verdeata proaspata (patrunjel, busuioc sau oregano), tocata marunt 1-2 catei de usturoi, tocati fin (optional)Preparare Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj
Pregatesti o tava in care pui hartie pentru copt si pornesti cuptorul la 200 grade. Taie rosiile felii subtiri.
Amesteca usturoiul cu verdeata si uleiul de masline.
Pregateste aluatul
Rece, intinde-l pe blatul cu faina si taie-l in patrate.(5x5 sau 7x7) Asaza patratele de aluat pe tava pregatita, lasand putin spatiu intre ele.
In mijlocul fiecarui patrat de aluat pune o felie de rosie, apoi stropeste cu amestecul de ulei cu verdeata. Presara sare si piper dupa gust.
Bate oul intr-un bol si unge cu o pensula marginile patratelor de aluat, pe langa rosie.
Introdu tava la cuptor si coace pentru 20 minute sau pana cand aluatul e frumos si rumen si rosiile coapte.
Lasa-le sa se raceasca usor, apoi poti servi.
Recomandam si aceste Plăcinte delicioase cu pui și ciuperci
Poti incerca si Suberec cu carne de vita
Aceasta Franzeluta Aperitiv e delicioasa!
Ingrediente Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj
1 pachet de aluat foietaj (aproximativ 500 g), decongelat daca este congelat
2-3 rosii coapte, feliate subtire
1 ou (pentru uns)
Sare si piper, dupa gust
2-3 linguri de ulei de masline
Verdeata proaspata (patrunjel, busuioc sau oregano), tocata marunt
1-2 catei de usturoi, tocati fin (optional)