Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Polonia. Cum sa faci Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

 

Continuam cu nr.49 din topul Best soups in the World Bors rosu polonez simplu care reprezinta Polonia. Un bors pe cat de simplu ,pe atat de bun. Aromat si revigorant. Nu necesita prea multa experienta in bucatarie. Se poate servi cu placintele,galuste ,crutoane ... Se prepara in mai multe variante cu stoc de legume vegetarian sau post sau stoc de oase afumate . sursa de inspiratie :https://kuchnia-domowa.pl/przepisy/zupy/261-barszcz-czerwony-czysty Pentru Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World sunt necesare urmatoarele ingrediente: coada porc, sfecla, supa legume, usturoi, ciuperci, otet.  

Ingrediente pentru Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the WorldPentru stoc o coada afumata de purcel 1 bouquet garni (ceapa verde,1 foaie dafin,patrunjel) 6-7 boabe de piper 3 litri apa Bors de sfecla 700g sfecla rosie 3 l stoc de legume sau oase obtinut din reteta de mai sus 3 catei usturoi cateva ciuprerci (eu am avut hribi uscati) otet 2-3 liguri sare dupa gust zahar dupa gust piper dupa gust magheran o jumatate lingurita

Iata cum se prepara Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World.

Se pun oasele afumate la fiert cu restul ingredientelor pentru stoc si se fierb la foc mic 30 -40 minute.

In cazul in care vreti sa fie borsul vegetarian /post, apelati la amestecul de legume deshidratate.

Dupa ce ati obtinut stocul fie el de oase afumate sau legume, strecurati-l si puneti-l din nou pe foc.

Sfecla se curata, se spala si se taie felii subtiri, puteti sa folositi razatoarea cu partea pentru felii.

Se adauga in oala cu stoc, se mai adauga usturoiul zdrobit cu lama cutitului sau taiat, si ciupercile.

Se fierbe la foc mic 40 -50 minute, semi -acoperit cu capac lasand un mic spatiu.

Se strecoara si se contimenteaza cu sare, zahar, otet, piper si maghiran dupa gust.

Se serveste calda alaturi de crutoane, placintele, galuste ...etc.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Zurek, supa poloneza.

Ingrediente Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

Ingrediente pentru Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the WorldPentru stoc

o coada afumata de purcel

1 bouquet garni (ceapa verde,1 foaie dafin,patrunjel)

6-7 boabe de piper

3 litri apa

Bors de sfecla

700g sfecla rosie

3 l stoc de legume sau oase obtinut din reteta de mai sus

3 catei usturoi

cateva ciuprerci (eu am avut hribi uscati)

otet 2-3 liguri

sare dupa gust

zahar dupa gust

piper dupa gust

magheran o jumatate lingurita

Categorii