Reteta de briose aperitiv

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Reteta de briose aperitiv

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de briose aperitiv

 

Eee, dacă am făcut brioșe dulci, a trebuit să-mi fac și eu pofta cu brioșe sărate! ;) Am dat  o raită prin frigider și cămară, am găsit tot ce trebuie pentru câteva brioșe aperitiv sățioase și delicioase! ;)  Spor și poftă bună! ;)

Ouă 4 bucăți, Făină albă cca. 600 g, Praf de copt 2 plicuri, Kefir cca. 3050 ml, Ceapă verde 1 legătură, Ardei kapia 2 bucăți, Măsline negre cca. 200 g, Salam Victoria cca. 100 g, Cubulețe de bacon cca. 125 g, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Mărar proaspăt/congelat cca. 1 lingură, Mozarella rasă cca. 300 g.

Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu kefirul, făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.

Ceapa verde se curăță și taie rondele.

Ardeii kapia se curăță și toacă mărunt.

Măslinele  se scurg de saramură, se scot sâmburii și se mărunțesc.

Salamul Victoria se mărunțește.

În amestecul de ouă și făină, se adaugă: ceapa verde, măslinele, cubulețele de  bacon și salamul Victoria,  ardeii kapia, cca. 200 g de mozzarella rasă și mărarul mărunțit.

Se asezonează de piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pun în forme de brioșe, tapetate cu ulei, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

 Înainte de a se pune la copt se presară cașcaval ras deasupra.

Spor și poftă bună!

 

 

 

Ingrediente Reteta de briose aperitiv

Ouă 4 bucăți, Făină albă cca. 600 g, Praf de copt 2 plicuri, Kefir cca. 3050 ml, Ceapă verde 1 legătură, Ardei kapia 2 bucăți, Măsline negre cca. 200 g, Salam Victoria cca. 100 g, Cubulețe de bacon cca. 125 g, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Mărar proaspăt/congelat cca. 1 lingură, Mozarella rasă cca. 300 g.

Categorii