Reteta de chec aperitiv

Reteta culinara de chec aperitiv din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Reteta de chec aperitiv

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de chec aperitiv

 

Checurile aperitiv sunt super bune. Le poti adauga ce ai prin frigider si ies tare gustoase, le poti pune si la pachet. Pentru Reteta de chec aperitiv am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, masline, cas sarat, salam, ardei kapia, mozzarella si ulei. Sper sa va faca cu ochiul!

Ingredientele pentru reteta de chec aperitiv 7 oua de gaina sare 300 gr faina de grau 10 gr praf de copt 100 gr masline fara samburi cateva felii de salam 100 gr cas sarat, uscat 1 ardei kapia 50 ml ulei de floarea soarelui piper, condimente dupa gust

Iata cum se prepara reteta de chec aperitiv:

Mai intai, se pregatesc ingredientele uscate. Se cantareste faina. Casul, salamul si ardeiul spalat se taie cubulete potrivite. 

Intr-un vas se mixeaza spuma cele 7 oua si un praf de sare. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si se incorporeaza. 

Se adauga ingredientele taiate cuburi, maslinele si piper sau alte condimente dupa gust.

Se amesteca astfel incat sa se distribuie uniform in compozia umeda.

Se pregateste o tava de chec (eu am folosit una termorezistenta, din ceramica) prevazuta cu hartie de copt. Compozitia se toarna usor in tava, se niveleaza si se presara mozzarella rasa.

Checul se coace in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 50 minute, la 180 grade C.

Se taie dupa ce s-a racit complet.

Bun, spornic si gustos.

 

Ingrediente Reteta de chec aperitiv

Ingredientele pentru reteta de chec aperitiv

7 oua de gaina

sare

300 gr faina de grau

10 gr praf de copt

100 gr masline fara samburi

cateva felii de salam

100 gr cas sarat, uscat

1 ardei kapia

50 ml ulei de floarea soarelui

piper, condimente dupa gust

Categorii