Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Germania. Cum sa faci Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

 

O rețetă interesantă și versatilă ;) Leguma se poate înlocui în funcție de sezon! :) Spor și poftă bună!  "Culori de toamnă în bucate."  Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente: paine, lapte, oua, dovleac, carne.  

Pâine mai veche cca. 300 g, Lapte cca. 200 ml, Ouă 2 bucăți, Dovleac ras cca. 200 g, Carne tocată mixtă ( vită+porc) cca. 500 g, Ceapă prăjită cca. 100 g, Usturoi granulat 1 lingură, Parmesan ras cca. 100 g, Sare de mare 1 lingură, Piper proapspăt măcinat 1 linguriță. Pentru topping: Ketchup cca. 100 g, Muștar cca. 50 g, Zahăr brun 1 lingură.

Iata cum se prepara Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea.

Intre timp în alt vas încăpător se pune carnea tocată,  ceapa prăjită, dovleacul ras, parmesan-ul, ouăle, usturoiul, sarea, piperul și se amestcă ușor.

Apoi se adaugă pâinea stoarsă de lichid și se amestecă ușor până ce se îmglobează și omogenizează toate ingredientele.

Apoi se pregătește forma de chec, unsă cu putin ulei de măsline.

Pentru glazura se amestecă într-un bol micuț ketchup-ul, muștarul și zahărul brun, cât să se omogenizeze toate ingredientele.

Se unge  checul de carne cu glazura de mai sus și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 150 grade.

După ce este copt se mai lasă cca. 15 minute înainte de a fi tăiat și savurat. Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de Chec aperitiv.

Ingrediente Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna

Pâine mai veche cca. 300 g,

Lapte cca. 200 ml,

Ouă 2 bucăți,

Dovleac ras cca. 200 g,

Carne tocată mixtă ( vită+porc) cca. 500 g,

Ceapă prăjită cca. 100 g,

Usturoi granulat 1 lingură,

Parmesan ras cca. 100 g,

Sare de mare 1 lingură,

Piper proapspăt măcinat 1 linguriță.

Pentru topping:

Ketchup cca. 100 g,

Muștar cca. 50 g,

Zahăr brun 1 lingură.

Categorii