Reteta de chiftelute cu sos si piure la cuptor
Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Reteta de chiftelute cu sos si piure la cuptor
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de chiftelute cu sos si piure la cuptor
Pentru cina si nu numai, va prezint reteta mea, relativ simpla, dar foarte gustoasa, chiar si reincalzita la cuptorul cu microunde.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru chiftelute; 700g carne tocata 300g paine inmuiata si stoarsa bine 2 oua sare, piper dupa gust multa verdeata(marar, patrunjel) 1 caciulie usturoi 1 cepusoara Pentru sos avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 50 ml ulei 2 linguri faina 200 g bulion 800 ml apa sare dupa gust un varf lingurita piper negru macinat 1/2 lingurita paprica iute afumata 1 foaie dafin 1/2 lingurita zahar pesmet pentru tapetat chiftelutele Pentru piure avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg cartofi albi 200g unt putin lapte fierbinte
Pentru chiftelute, dam toate ingredientele prin masina de tocat carne, apoi amestecam cu ouale,verdeata, sarea, piperul si facem bilute din compozitie, le trecem prin pesmet apoi le prajim pe toate in ulei fierbinte.
Pentru sos, pregatim o tigaie groasa in care punem uleiul la infierbantat, adaugam faina, rumenim foarte putin, adaugam bulionul, stingem cu cate putina apa pana se omogenizeaza, adaugam frunza dafin, condimentele si lasam sa fiarba 5 minute. Adaugam apoi chiftelutele si lasam inca 5 minute la foc mic sa se combine aromele.
Cartofii fierti se paseaza impreuna cu untul, se amesteca cu telul sau cu mixerul si adaugam putin lapte fierbinte daca este nevoie, pentru o consistenta cremoasa.
Ungem cu unt, un vas termorezistent, distribuim piureul uniform apoi asezam chiftelutele una langa alta. Le apasam, pentru a se scufunda putin in piure si turnam sosul deasupra.
Dam la cuptor 25-30 minute, pana se rumeneste putin deasupra.