Reteta de conopida cu iaurt grecesc

Reteta de conopida cu iaurt grecesc - Iata cum se prepara reteta de Conopida cu iaurt grecesc.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de conopida cu iaurt grecesc

 

E timpul pentru o rețetă ușoară și plină de gust, care ne amintește de Grecia cea însorită: conopidă cu sos de iaurt și măsline Pentru rețeta de Conopidă cu iaurt grecesc ai nevoie de următoarele ingrediente: conopidă, boia, usturoi, pătrunjel uscat, unt, măsline verzi, ulei de măsline, iaurt grecesc.

Ingrediente reteta de Conopida cu iaurt grecesc: buchetele de conopidă boia praf de usturoi pătrunjel uscat sare și piper ulei de măsline (2 linguri pentru conopidă, 50 g pentru sos) 20 g unt măsline verzi fulgi de chilli 200 gr iaurt grecesc pentru servit

Iata cum se prepara reteta de Conopida cu iaurt grecesc:

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Într-un bol mare sau direct tavă, amestecați buchețelele de conopidă cu boiaua, praful de usturoi, pătrunjelul uscatsarea, piperul și 2 linguri de ulei de măsline, până când conopida este bine acoperită.

Așezați bucățile de conopidă pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și transferați-le în cuptorul preîncălzit.

Coaceți conopida timp de aproximativ 15-20 minute sau până când aceasta este ușor rumenită și fragedă.

Între timp, pregătiți sosul de iaurt și ulei picant.

Într-o tigaie, topiți untul și adăugați 50 g de ulei de măsline. Căliți fulgii de chilli până când devin aromatizați. Adăugați măslinele verzi și continuați să gătiți timp de câteva minute, amestecând din când în când.

Pe o farfurie, puneți un strat gros de iaurt grecesc, iar după ce conopida este gata asezați-o peste iaurt și serviți-o caldă cu sosul de ulei picant deasupra.

Această conopidă condimentată la cuptor cu sos de iaurt și ulei picant este o gustare sau o garnitură delicioasă și sănătoasă pentru orice masă!

Poftă bună!

Vezi si reteta de Salata de conopida cu porumb.

Ingrediente Reteta de conopida cu iaurt grecesc

Ingrediente reteta de Conopida cu iaurt grecesc:

buchetele de conopidă

boia

praf de usturoi

pătrunjel uscat

sare și piper

ulei de măsline (2 linguri pentru conopidă, 50 g pentru sos)

20 g unt

măsline verzi

fulgi de chilli

200 gr iaurt grecesc pentru servit

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar