Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Unii ii zic Cremes, altii Crempita, eu o cunosc sub numele de Cremsnit si este preferata mea :) Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie este una indragita. Pentru varianta rapida, ca si ingrediente, sunt necesare urmatoarele: aluat foietaj, oua, lapte, zahar, faina, frisca.
Ingredientele pentru Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie 1 pachet aluat foietaj 4 galbenusuri 550 ml lapte 180 gr zahar 4 linguri cu faina 300 gr frisca lichida coaja de lamaie razuita 1plic gelatina esenta de vanilie zahar vanilatIata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi.
Punem una dintre foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o intepam din loc in loc cu o furculita. O acoperim cu alta hartie de copt si asezam deasupra ei o alta tava de aceeasi dimensiune. Acest lucru va impiedica aluatul foietaj sa creasca foarte mult. Coacem foia de aluat foietaj 20-25 de minute maxim la cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Cea de-a doua foaie de aluat o taiem in patrate pe care, la fel, le punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele. Le acoperim cu hartie de copt si asezam deasupra o alta tava.
Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si cu faiana sau amidonul. Adaugam laptele in fir subtire si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Divolvam gelatina in apa calda si o amestecam cremei. Dam 10-15 minute crema la rece.
Punem pria foaie de aluat foietaj in tava in care am copt-o. Adaugam crema si dam inca 15 minute la frigider.
7.Mixam frisca lichida si o nivelam deasupra cremei. Acoperim prajitura cu patratelele de aluat si portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Pudram prajitura cu zahar pudra.
Vezi si reteta de Prajitura Furnicuta
Ingrediente Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Ingredientele pentru Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
1 pachet aluat foietaj
4 galbenusuri
550 ml lapte
180 gr zahar
4 linguri cu faina
300 gr frisca lichida
coaja de lamaie razuita
1plic gelatina
esenta de vanilie
zahar vanilat