Reteta de curry de dovleac cu spanac
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Reteta de curry de dovleac cu spanac
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de curry de dovleac cu spanac
"Culori de toamnă în bucate" O reteta de post, delicioasa. Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Pentru Reteta de curry de dovleac cu spanac sunt necesare urmatoarele ingrediente: spanac, dovleac, lapte de migdale, pasta de curry, ceapa, ardei.
Ingredientele pentru Reteta de curry de dovleac cu spanac 350 gr dovleac butternut decojit și tăiat bucăți 250 g spanac curatat 150 ml lapte de migdale 1 lingură pasta de curry roșu ușor 1 lingura sos de patrunjel cu usturoi de casa 1 ceapă 1 catel de usturoi 1 ardei rosu mic 2 linguri ulei de rapita sare piper arahide prăjiteIata cum se prepara Reteta de curry de dovleac cu spanac:
Curățați și tăiați mărunt ceapa și usturoiul. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul. Adaugati bucatile de dovleac, sosul cu patrunjel, ardeiul rosu taiat bucatele si caliti totul impreuna timp de 10 minute. Spanacul se spala , se curata, se taie grosier si se inmoaie intr-o tigaie pe foc fara grasime. Adăugați spanacul peste dovleac, turnați laptele de migdale, adăugați curry-ul roșu, sare și piper. Se amestecă, se acoperă și se fierbe timp de 10 minute. Se amestecă din nou și se gătește fara cpac de data aceasta încă 10 minute. Este gata ! Se decorează cu alune prăjite. Se serveste natur, sau cu orez, paste .... Foarte gustos!
Vezi si reteta de Curry de pui cu lapte de cocos.
Ingrediente Reteta de curry de dovleac cu spanac
Ingredientele pentru Reteta de curry de dovleac cu spanac
350 gr dovleac butternut decojit și tăiat bucăți
250 g spanac curatat
150 ml lapte de migdale
1 lingură pasta de curry roșu ușor
1 lingura sos de patrunjel cu usturoi de casa
1 ceapă
1 catel de usturoi
1 ardei rosu mic
2 linguri ulei de rapita
sare piper
arahide prăjite