Reteta de desert cu nuca si ciocolata
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de desert cu nuca si ciocolata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de desert cu nuca si ciocolata
Maine nu-i poimaine si vine Sf. Clement peste mine, asa ca am incercat sa ma mobilizez. Ploaia asta trage la lene cat Madagascarul, mi-a iesit ce mi-a iesit sau ce am vrut, inca nu sunt sigura 100% care varianta e cea reala. Sa ma apuc de scris, ca iar uit ce am facut :)))))))))))))))))))) Pentru Reteta de desert cu nuca si ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, cacao, ulei, nuca, ciocolata, smantana, unt, lapte, fondant.
Ingredientele pentru Reteta de desert cu nuca si ciocolata Tava de chec cu pereti detasabili 30/12/ 7 cm Blat 5 oua medii 5 linguri zahar tos 2 linguri faina - nu varfuite 1 lingura cacao - nu varfuita 1 lingurita zahar vanilat 5 linguri ulei 5 linguri nuca macinata - linguri varfuite Sirop 300 ml apa 2-3 linguri zahar esenta de vanilie Crema 150 g ciocolata neagra Callebaut 225 ml smantana pentru frisca 36% grasime 25 g unt cu 82% grasime 25 ml lapte cu 3,5% grasime 2 linguri lichior Irish Cream 100 g nuca prajita si macinata Glazura fondant + 4 bomboane trufe Decor 275 ml smantana pt frisca cu 36 % grasime 2 lingurite zahar vanilatIata cum se prepara Reteta de desert cu nuca si ciocolata
Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu un praf de sare, lingurita de zahar vanilat si uleiul, am mixat cca 3-4 min. Am incorporat in albusuri amestecul de galbenusuri, cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat, cacao, faina si nuca, tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetata tava cu hartie de copt si am turnat amestecul in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava la copt. Am facut testul scobitorii, degeaba va spun cat am tinut la cuptor, difera de la cuptor la cuptor timpul de coacere. Al meu e si un pic diliu, cuptorul , cum o dau tot imi arde un pic baza blatului.Dupa ce a trecut testul scobitorii am scos din cuptor blatul si l-am lasat sa se raceasca bine.
Sirop : Apa si zaharul le-am pus la fiert, am lasat sa dea in cateva clocote, apoi am stins focul si am adaugat esenta de vanilie. Am lasat sa s eraceasca bine.
Crema : Mai intai am mixat 225 ml smantana pana am obtinut o frisca ferma, nu am adaugat zahar. Intr-un castron de inox am pus ciocolata cu untul si laptele, ama sezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am lasat-o sa se raceasca bine, apoi am incorporat frisca. La final am adaugat nuca macinata si lichiorul.
Asamblare : Blatul racit l-am sectionat in doua parti aproximativ egale, am insiropat bine ambele parti, am intins jumatate din crema pe prima parte de blat, am asezat al doilea blat si am intins restul de crema. Am lasat sa se odihneasca cat timp am pregatit fondantul cu bomboanele trufa
Glazura : Intr-un castron de inox am pus bomboanele faramitate si bucatele de fondant, am adaugat 2 lingurite de sirop, am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce am obtinut un amestec omogen.
Glazura obtinuta am turnat-o asa calda si lichida peste prajitura. Am dat prajitura la rece pana a doua zi, a doua zi am ornat-o cu frisca obtinuta din smantana si zaharul vanilat. Gata si prajitura, sa avem pofta !
Vezi si reteta de Prajitura cu crema de cafea.
Ingrediente Reteta de desert cu nuca si ciocolata
Ingredientele pentru Reteta de desert cu nuca si ciocolata
Tava de chec cu pereti detasabili 30/12/ 7 cm
Blat
5 oua medii
5 linguri zahar tos
2 linguri faina - nu varfuite
1 lingura cacao - nu varfuita
1 lingurita zahar vanilat
5 linguri ulei
5 linguri nuca macinata - linguri varfuite
Sirop
300 ml apa
2-3 linguri zahar
esenta de vanilie
Crema
150 g ciocolata neagra Callebaut
225 ml smantana pentru frisca 36% grasime
25 g unt cu 82% grasime
25 ml lapte cu 3,5% grasime
2 linguri lichior Irish Cream
100 g nuca prajita si macinata
Glazura
fondant + 4 bomboane trufe
Decor
275 ml smantana pt frisca cu 36 % grasime
2 lingurite zahar vanilat