Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
De mult timp pusesem ochii pe aceasta Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar. Le văzusem la Andra și mi-au placut tare mult. Au ieșit delicioase și le-au plăcut și fetelor mele foarte mult. Sunt necesare cateva ingrediente: faina,zahar,lapte,dovleac si ou.
-Ingredientele pentru Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar pentru aluat: 120 g dovleac plăcintar pasat 20 g zahăr circa 270 g făină 3 g sare 3 g drojdie uscată 70 g lapte 30 g apa 5 g esenta de vanilie 20 g unt la temperatura camerei -pentru umplutură: 180 g dovleac plăcintar pasat 40g zahăr 1 lingură de scorțișoară -pentru uns + decor: 1 gălbenuș + 1 lingură lapte migdale pentru codita 6 ațe groase/sfori de 80 cm fiecareIata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute (când vârful cuțitului intră ușor în pulpă). Dupa ce s-a răcit, se stoarce zeama în mână și se pasează cu ajutorul unui mixer vertical.
Se cerne făină într-un castron (200 g) și se adaugă zahărul, sare si drojdie uscată si se amesteca.
Se incălzesc laptele, apa si esenta de vanilie și se toarnă peste făină. Se amestecă totul, apoi se adaugă dovleacul (120 g). Se frământă aluatul și se încorporează untul. Se mai adaugă făină daca este necesar și se frământă aluatul până când nu se mai lipește de castron (eu am mai adăugat 70 g făină). Din aluat se formează o bilă, care se lasă la crescut la loc cald, într-un castron acoperit cu un prosop sau folie alimentară, pentru 40-50 de minute. Se dau ațele/sforile prin făină.
Pentru umplutură se amestecă 180g piure de dovleac cu 40g zahăr și o lingură de scorțișoară.
După ce aluatul a crescut, se pune pe o hârtie de copt, se întinde cu sucitorul și se taie în șase. Din fiecare parte se formează câte o bilă care se aplatizează și se umple cu dovleac. Se dă formă de bila din nou (se adună marginile aluatului spre centru, deasupra umpluturii de dovleac și se strâng bine cu degetele) și se leagă cu o ață astfel încât să iasă 8 părți. Se asează "dovlecii" într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă cu o folie (fără a atinge dovlecii) și se lasă să crească la loc cald, pentru 20 de minute. După ce "dovlecii" au crescut, se ung cu un gălbenuș amestecat cu o lingură de lapte și se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute, până când se rumenesc frumos. Se lasă să se răcească, apoi li se scot ațele, li se pune în mijloc o migdală cu rolul de codiță și se servesc.
Vezi si reteta de Placinta cu dovleac
Ingrediente Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
-Ingredientele pentru Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
pentru aluat:
120 g dovleac plăcintar pasat
20 g zahăr
circa 270 g făină
3 g sare
3 g drojdie uscată
70 g lapte
30 g apa
5 g esenta de vanilie
20 g unt la temperatura camerei
-pentru umplutură:
180 g dovleac plăcintar pasat
40g zahăr
1 lingură de scorțișoară
-pentru uns + decor:
1 gălbenuș + 1 lingură lapte
migdale pentru codita
6 ațe groase/sfori de 80 cm fiecare