Reteta de fursecuri arici

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de fursecuri arici
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de fursecuri arici
Ma tot bantuie de mult aceste fursecuri dar habar nu am de ce nu le-am facut pana acum, nu-s greu de facut si sunt delicioase, atat am avut de spus. Pentru Reteta de fursecuri arici sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, untura, oua, zahar, nuca.
Ingredientele pentru Reteta de fursecuri arici 100 g unt cu 82% grasime 70 g untura 2 galbenusuri 100 g zahar pudra 250 g faina un praf de sare esenta de vanilie nuca taiata mai grosier 2 albusuri zahar pudra pentru pudratIata cum se prepara Reteta de fursecuri arici
Untul si untura la temperatura camerei le-am amestecat cu galbenusurile, sarea, zaharul si esenta de vanilie. Am omogenizat bine, apoi am adaugat faina si am amestecat bine, aluatul obtinut l-am impachetat in folie alimentara si am dat aluatul la frigider peste o ora.
Am scos aluatul de la frigider si am format bilute pe care le-am trecut prin albusurile batute o spuma lejera, apoi am trecut bilutele prin nuca, am strans putin sa se prinda bine nuca.
Am asezat ''aricii'' formati in tava tapetata cu hartie de copt.
Am dat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 20 min pana ce se rumenesc pe talpa fursecurile. Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar cat sunt calde.
Vezi si reteta de Fursecuri cu nuci.
Ingrediente Reteta de fursecuri arici
Ingredientele pentru Reteta de fursecuri arici
100 g unt cu 82% grasime
70 g untura
2 galbenusuri
100 g zahar pudra
250 g faina
un praf de sare
esenta de vanilie
nuca taiata mai grosier
2 albusuri
zahar pudra pentru pudrat