Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa
Reteta culinara din categoria Mancare copii. Cum sa faci Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa
Prepara o reteta de Legume la cuptor pe pat de quinoa, usoara si sanatoasa. Pentru Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa sunt necesare urmatoarele ingrediente: quinoa, cartofi dulci, rosii, sfecla, ceapa, avocado, feta, humus, sos de iaurt.
INGREDIENTE
Iata cum se prepara Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa
Am spalat legumele cu Sano Spark Zero, detergent fara parfum si coloranti. Apoi le-am curatat, am tapetat tava de copt cu hartie Sano, care este din ingrediente de origine vegetala, si am bagat legumele la cuptor. Cat timp legumele s-au copt, am fiert quinoa.
Clătim bine quinoa sub apă rece.
Punem quinoa într-un vas cu apă și lasă-o să fiarbă cu ceapa tăiată mărunt până absoarbe complet apa. Lasă-o apoi să se odihnească acoperită.
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
Punem într-o tavă cartofii dulci, sfecla, morcovii și roșiile tăiate în felii mari.
Presărăm peste ele ulei de măsline, ierburile aromatice, sare și piper.
Coacem legumele în cuptor până devin fragede și aurii.
Întindem quinoa gătită pe un platou mare sau într-un vas de servire.
Așezăm legumele coapte peste quinoa în straturi uniforme.
Adaugăm felii de avocado, cuburi de brânză și humus, decorând cât mai creativ (poți chiar colora humusul cu puțină sfeclă).
Într-un bol mic, amestecăm iaurtul cu mentă (ideal, proaspătă) și toarnă sosul peste legumele și quinoa.
Presărăm semințe de susan peste preparat, pentru decor.
Într-un timp foarte scurt, am obținut o masă consistentă și sănătoasă. E o combinație savuroasă de ingrediente proaspete bogate în nutrienți, dar și un preparat apetisant și plin de culoare.
Ingrediente Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa
Ingrediente Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa
200 g quinoa
400 ml apa
1-2 cartofi dulci
2 rosii mici
1 sfeclä
1 сеара
1 avocado
100 g Féta /branza capra
100 g humus
50 ml ulei masline
100 ml Sos de iaurt cu menta
ierburi aromatice
seminte susan pentru decor
sare si piper