Reteta de maioneza de post

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de maioneza de post

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de maioneza de post

 

O maioneza de un alb imaculat dupa cum arata si pozele. Este o maioneza expres -rapida care inlocuieste cu succes pe cea clasica cu ou. Se face usor si ca buget este economica .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

80 ml de zeama de la porumb, mazare, fasole 250 ml ulei 1/2 lingurita zeama de lamaie 1/2 lingurita mustar 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita zahar

Intr- un borcan  de 800 ml ,am adaugat zeama de la fasole , sarea,zaharul,sucul de lamaie si mustarul.

Am introdus mixerul vertical si am blendat 30 secunde,apoi cu fir subtire am adaugat continui  uleiul fara sa fac pauza.

In fir subtire se adauga pana il introducem toata cantitatea de  ulei.

A rezultat o maioneza bine legata.

Puneti un capac si dati la frigider minim 30 min.

Se va ingrosa si mai mult

Maioneza este gata.

Spor sa aveti si pofta buna!

 

 

 

 

 

Ingrediente Reteta de maioneza de post

80 ml de zeama de la porumb, mazare, fasole

250 ml ulei

1/2 lingurita zeama de lamaie

1/2 lingurita mustar

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita zahar

Categorii