Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel
Dragii mei, azi am gatit pentru sotul meu si mine, tocanita delicioasa de ardei capia copti, cu dovlecel ras. Bestiala ca orice mancare cu ardei copti! Pentru Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel sunt necesare cateva ingrediente: ardei, dovlecei, ceapa, usturoi, rosii.
Ingredientele pentru Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel: 2 kg ardei capia 500 g dovlecel ras 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 2 rosii Sare Piper negru macinat 1 foaie de dafin 50 ml uleiIata cum se prepara Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel:
Mai intai coacem ardeii capia. Ii punem intr-un vas, ii pudram cu sare si ii acoperim. Ii lasam sa stea pana se racoresc. Ii curatam si le scoatem cotoarele. Ceapa o tocam marunt si o calim impreuna cu usturoiul tocat si el marunt, in ulei, pana se inmoaie. Adaugam dovlecelul ras si lasam vreo 15 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa. Adaugam si zeama de la ardeii curatati. Da gust bun tocanitei. Cand s-au mai inmuiat si dovleceii, adaugam rosiile taiate cubulete si le calim inca vreo 10 minute. La mine a durat 35 minute de cand am pus ceapa si pana am pus ardeii. Adaugam ardeii taiati cubulete si fierbem la foc mic, adaugand din cand in cand cate putina apa(cat sa nu se prinda de fundul cratitei), inca 25-30 minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga foaia de dafin, sare dupa gust si piper negru macinat dupa gust. A iesit o minunatie de tocanita.
Ingrediente Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel
Ingredientele pentru Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel:
2 kg ardei capia
500 g dovlecel ras
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
2 rosii
Sare
Piper negru macinat
1 foaie de dafin
50 ml ulei