Reteta de Martisor Dora

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de Martisor Dora

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de Martisor Dora

 

Pe 2 martie '' surora mea cea mica'' implineste si ea niste Primaveri, mai putin cu 5 decat verile mele, asa ca i-am facut un martisor dulce. La cererea ei, a vrut ceva insiropat si glazurat cu fondant. M-am executat, l-am insiropat safie, se vede la sectiune, ca nu a iesit foarte bine sectiunea, dar ce mai conteaza la tara merge si fara perfectiune, gustul sa fie ce trebuie. La multi ani, Minodora ( Dora cum o stie mai toata lumea) ! Sa-ti fie ziua la superlativ, te iubim.  Pentru Reteta de Martisor Dora sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, ulei, lapte, ciocolata, smantana

Ingredientele pentru Reteta de Martisor Dora Blat tava dim 32/22 cm am copt 3 blaturi- ingrediente pentru 1 blat si se repeta de 3 ori 2 oua mici 70 g zahar 80 g faina 12 g ulei 12 g lapte esenta vanilie un praf sare Sirop cca 700 ml apa 200 g zahar esenta de vanilie Crema 400 g ciocolata alba Callebaut 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime Glazura cca 500-600 g fondant alb colorant rosu

Iata cum se prepara Reteta de Martisor Dora

Blat : Intr-un castron am pus albusurile cu un praf de sare si le-am mixat, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile impreuna cu uleiul, laptele si esenta de vanilie le-am omogenizat apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat faina tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus compozitia in tava si am nivelat, am dat tava la cuproerul preincalzit la 180 grade pentru cca 12 min, este un blat subtire si se coace repede. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. Am procedat la fel de inca doua ori, in final am obtinut 3 foi de blat.

 Sirop : Apa cu zaharul le-am pus sa dea in 2-3 clocote, am astins focul si am adaugat esenta de vanilie, am lasat sa se raceasca bine siropul.

Crema ; Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat vasul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am dat vasul la rece, mai intai in camara ( acolo am racoare), apoi l-am bagat la frigider pentru cateva ore. Apoi am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Am indreptat cele 3 foi taind marginile, am asezat prima foaie am insiropata-o bine, am intins peste o parte din crema, peste crema am pus al doilea blat si l-am insiropata bine, am intins crema si am asezat al treilea blat pe care l-am insiropat bine. Am pastrat un pic de crema pentru decor. Am lasat prajitura peste noapte s astea la rece. A doua zi am portionat-o si am glazurat-o fondant. Fondantul alb l-am pus pe baie de abur , ama daugat 3-4 linguri de sirop si colorant rosu, l-am lasat sa se topeasca apoi am glazurat fiecare prajitura in parte. Dupa ce fondantul sa intarit am decorat cu crema oprita formand niste floricele albe.

Vezi si reteta de Prajitura Martisor 

Ingrediente Reteta de Martisor Dora

Ingredientele pentru Reteta de Martisor Dora

Blat tava dim 32/22 cm am copt 3 blaturi- ingrediente pentru 1 blat si se repeta de 3 ori

2 oua mici

70 g zahar

80 g faina

12 g ulei

12 g lapte

esenta vanilie

un praf sare

Sirop

cca 700 ml apa

200 g zahar

esenta de vanilie

Crema

400 g ciocolata alba Callebaut

200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime

Glazura

cca 500-600 g fondant alb

colorant rosu

Categorii