Reteta de naut crocant
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Turcia. Cum sa faci Reteta de naut crocant
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de naut crocant
Azi va propun o gustare #delicioasa din năut. Întotdeauna in timpul unui film sau la o masa cu prietenii avem ticul de a ronțăi ceva. De data aceasta va propun ceva sănătos. Năut copt, crocant pe exterior, moale in interior și cu multe condimente. Pentru Reteta de naut crocant sunt necesare cateva ingrediente: naut, condimente, ulei.
Ingredientele pentru Reteta de naut crocant 250g năut crud 1 linguriță piper sare boia dulce praf de usturoi 2 linguri ulei de măslineIata cum se prepara Reteta de naut crocant
Fierbem năutul aproximativ 50-55 de minute. Scoatem năutul și-l las sa se răcească, sau in trecem printr-un jet de apa rece, pentru a-i grăbi răcirea. Acum vine partea un pic mai dificilă, ca sa zic așa. Scoatem coaja fiecărui bob de năut. Daca este fiert bine, se decojesc ușor. Acest proces de a îndepărta coaja este pentru că, atunci când sunt în cuptor coaja se usucă și cade de pe năut. Se adaugă condimentele, se amestecă, apoi se transferă într-o tavă tapetată sau nu cu hârtie pergament și se nivelează. Se dau la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10-15 minute, verificați dacă au început să se coacă și amestecați ușor printre ele. Daca mai este nevoie, le mai lăsați 5-10 minute la cuptor. Se servește după ce năutul este scos din cuptor și răcit.
Vezi si reteta de Naut crocant
Ingrediente Reteta de naut crocant
Ingredientele pentru Reteta de naut crocant
250g năut crud
1 linguriță piper
sare
boia dulce
praf de usturoi
2 linguri ulei de măsline