Reteta de naut crocant

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Turcia. Cum sa faci Reteta de naut crocant

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de naut crocant

 

Azi va propun o gustare #delicioasa din năut. Întotdeauna in timpul unui film sau la o masa cu prietenii avem ticul de a ronțăi ceva. De data aceasta va propun ceva sănătos. Năut copt, crocant pe exterior, moale in interior și cu multe condimente. Pentru Reteta de naut crocant sunt necesare cateva ingrediente: naut, condimente, ulei.

Ingredientele pentru Reteta de naut crocant 250g năut crud 1 linguriță piper sare boia dulce  praf de usturoi 2 linguri ulei de măsline

Iata cum se prepara Reteta de naut crocant

Fierbem năutul aproximativ 50-55 de minute. Scoatem năutul și-l las sa se răcească, sau in trecem printr-un jet de apa rece, pentru a-i grăbi răcirea. Acum vine partea un pic mai dificilă, ca sa zic așa. Scoatem coaja fiecărui bob de năut. Daca este fiert bine, se decojesc ușor. Acest proces de a îndepărta coaja este pentru că, atunci când sunt în cuptor coaja se usucă și cade de pe năut. Se adaugă condimentele, se amestecă, apoi se transferă într-o tavă tapetată sau nu cu hârtie pergament și se nivelează. Se dau la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10-15 minute, verificați dacă au început să se coacă și amestecați ușor printre ele. Daca mai este nevoie, le mai lăsați 5-10 minute la cuptor. Se servește după ce năutul este scos din cuptor și răcit.

Vezi si reteta de Naut crocant

Ingrediente Reteta de naut crocant

Ingredientele pentru Reteta de naut crocant

250g năut crud

1 linguriță piper

sare

boia dulce

 praf de usturoi

2 linguri ulei de măsline

Categorii