Reteta de negresa cu afine, mure si branza
Reteta de negresa cu afine, mure si branza - Iata cum se prepara Reteta de negresa cu afine, mure si branza.
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de negresa cu afine, mure si branza
Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă. Blatul este umed și e minunat. Pentru aceasta Reteta de negresa cu afine, mure si branza sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, ciocolata, cafea, kefir, cacao, branza, mure.
Ingrediente Reteta de negresa cu afine, mure si branza pentru blat (30x17 cm): 200 g ciocolată neagră (minim 50% cacao) 160 g cafea fierbinte 300 g chefir 260 g ulei 6 ouă mari 400 g făină 380 g zahăr 120 g cacao 10 g praf de copt sare pentru crema: 400 g brânză de vaci 2 ouă 100 g zahăr măcinat 4 linguri făină Esență de vanilie 100 g afine (congelate) 50 g mure (congelate) 2 linguri făină (pentru fructe)Iata cum se prepara Reteta de negresa cu afine, mure si branza
Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească. Se pun într-un castron ouăle, uleiul și chefirul și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată la temperatura camerei și se omogenizează. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția lichidă și se omogenizează cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.Se tapetează cu hârtie de copt tava, apoi se toarnă compoziția păstrând 1/3. Pentru cremă, se mixează brânza cu ouăle, zahărul și esența de vanilie. Se adaugă făina și se omogenizează. Separat, se pun fructele congelate într-un castron și se adaugă cele 2 linguri de făină peste ele și se amestecă, până când făina se distribuie peste fructe.
Se adaugă fructele peste crema de brânză și se amestecă ușor. Se pune crema de brânză cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi se adaugă restul de aluat deasupra și se marmorează compoziția cu ajutorul unei furculițe. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se transferă prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit se servește.
Vezi si reteta de Negresa cu gem de gutui si branza.
Ingrediente Reteta de negresa cu afine, mure si branza
Ingrediente Reteta de negresa cu afine, mure si branza
pentru blat (30x17 cm):
200 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
160 g cafea fierbinte
300 g chefir
260 g ulei
6 ouă mari
400 g făină
380 g zahăr
120 g cacao
10 g praf de copt
sare
pentru crema:
400 g brânză de vaci
2 ouă
100 g zahăr măcinat
4 linguri făină
Esență de vanilie
100 g afine (congelate)
50 g mure (congelate)
2 linguri făină (pentru fructe)