Reteta de piftie de curcan

Reteta culinara din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de piftie de curcan

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de piftie de curcan

 

Reteta de piftie de curcan se poate face în orice moment din an, nu numai la sărbătorile de iarnă! Răcituri de porc am făcut foarte des, așa că acuma m-am hotărât să fac piftie de curcan. Am primit carne de curcan, crescut la curte, de la o verișoară din Ardeal. Am pus-o în congelator, iar acum i-a venit rândul. Gelatina extrasă din oase, cartilaje și piele, prin fierbere, este cea care încheagă piftia. Asezonată cu usturoi din belșug, piftia este un deliciu. Dacă gelatina nu este suficientă (mai ales în cazul răciturilor de pasăre) ea poate fi suplimentată cu gelatină granule sau foi, din comerț. Piftia este servită în general ca aperitiv, dar sunt zone în care se servește alături de sarmale și/sau mămăliguță. Pentru Reteta de piftie de curcan sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne curcan, morcovi, patrunjel, usturoi, dafin, ceapa.  

Ingrediente Reteta de piftie de curcan

Ingredientele pentru Reteta de piftie de curcan

2 kg carne de curcan (am avut piept, aripi și gât)

2-3 morcovi (opțional)

1 rădăcină pătrunjel (opțional)

1 căciulie de usturoi

sare dupa gust

1 linguriță boabe de piper

1-2 frunze de dafin (opțional)

1 ceapă (opțional)

5-6 l apă rece

Categorii