Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana
Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana este delicioasa atat sarata cat si dulce, buna si calda si rece. Sa trecem la treaba, zic.....ca de mancat am mancat-o....sa mai si scriem ca poate mai sunt pofticiosi.... Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente: foi placinta, branza oaie, smantana, oua, unt, lapte.
Ingredientele pentru Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana tava cu dimensiuni de 24/35 cm 12 foi de placinta ( au fost 13 cu noroc ) 500 g branza oaie si capra 400 g smantana cu 40% grasime 5 oua si 4 albusuri 80 g unt cu 82% grasime , topit, pentru uns foile Pt. turnat deasupra placintei 4 galbenusuri 600 g lapte dulce cu 3,5% grasimeIata cum se prepara Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana
Am pregatit umplutura intr-un castron de inox, am ras branzeturile, am adaugat smantana si cele 5 oua intregi si 4 albusuri, am omogenizat totul foarte bine. Am pus la topit untul, apoi am uns foile, cate doua, am intins pe jumatate din ele umplutura ( am impartit umplutura in asa fel incat sa-mi ajunga pentru cele 6 foi ( 12 foi impartite in 6 ), am adus jumatate foilor peste umplutura, apoi am mai pliat de cate 2 ori, am asezat sulul format in tava tapetata cu hartie de copt. Am procedat la fel cu restul de foi si umplutura, am asezat toate cele 6 sulurile in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cand a inceput sa se rumeneasca am turnat peste placinta amestecul format din cele 4 galbenusuri si lapte si am mai lasat la cuptor pana a fost absorvit tot laptele. Este o placanta care se serveste atat calda cat si rece.
Ingrediente Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana
Ingredientele pentru Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana
tava cu dimensiuni de 24/35 cm
12 foi de placinta ( au fost 13 cu noroc )
500 g branza oaie si capra
400 g smantana cu 40% grasime
5 oua si 4 albusuri
80 g unt cu 82% grasime , topit, pentru uns foile
Pt. turnat deasupra placintei
4 galbenusuri
600 g lapte dulce cu 3,5% grasime