Reteta de placinta cu mere si aluat cu unt

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de placinta cu mere si aluat cu unt

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de placinta cu mere si aluat cu unt

 

Tot plimbam niste mere de colo colo si nu le gaseam locul, azi le-am asezat intr-o placinta cu aluat turnat. M-am inspirat de pe youtube Retetele Mihaelei.

Tava 25/30 cm Umplutura 15 mere -nu le-am cantarit 40 g unt cu 82% grasime 2-3 linguri zahar scortisoara Aluat 5 oua medii 175 g unt cu 82% grasime 175 g zahar tos 175 g faina 8 g praf de copt un praf de sare Pentru pudrat zahar farin

Umplutura : Am inceput cu umplutura ca sa se raceasca putin inainte sa o pun peste aluat. Am curatat merele si le-am taiat cubulete mici, le-am asezat intr-o tigaie wok, am presarat zahar si am taiat untul cubulete, apoi am asezat tigaia pe foc, la foc mediu spre mic. Am amestecat din cand in cand si am lasat sa se caleasca merele pana ce toata zeama din tigaie a disparut. La final am adaugat scortisoara. Am lasat merele sa se raceasca  putin.

Aluat : Untul l-am pus la topit. Intr-un castron de inox am mixat cele 5 oua cu zaharul, cca 5 min sau pana au inceput sa se albeasca si sa-mi mareasca volumul. Apoi am adaugat untul topit si racit ( sa fie caldut nu fierbinte) si am mixat cateva secunde. La final am incorporat faina, praful de copt si sarea.

Asamblare : Am tapetat tava cu hartie de copt, am turnat 40% din compozitie, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 10 min. Am scos tava din cuptor, am intins compozitia peste blat, apoi am turnat restul de aluat si am nivelat uniform. Am bagat din nou tava in cuptor si am lasat-o sa se rumeneasca frumos deasupra si marginile sa fie desprinde de hartia de copt. Am scos tava din cuptor si am lasat placinta sa se raceasca bine, apoi am portionat-o si am pudrat-o cu zahar pudra. A iesit o placinta foarte pufoasa si delicioasa, sa aveti pofta !

Ingrediente Reteta de placinta cu mere si aluat cu unt

Tava 25/30 cm

Umplutura

15 mere -nu le-am cantarit

40 g unt cu 82% grasime

2-3 linguri zahar

scortisoara

Aluat

5 oua medii

175 g unt cu 82% grasime

175 g zahar tos

175 g faina

8 g praf de copt

un praf de sare

Pentru pudrat

zahar farin

Categorii