Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

Reteta culinara de placinte cu feta, spanac si marar din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

 

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar am facut-o de doua ori la rand. Au iesit niste placinte atat de bune si sarate, inca si acum imi ploua in gura :))) Pentru Reteta de placinte cu feta, spanac si marar am folosit urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, oua, lapte, unt, feta, spanac, ceapa verde, marar. Daca sunteti fani saraturi, va recomand sa le pregatiti, sunt o mega bunatate!

Ingrediente Reteta de placinte cu feta, spanac si marar aluat: 600 gr faina de grau 00 1/2 lgta de sare 20 gr drojdie 1 lgta zahar (pr drojdie) 2 oua de gaina 250 ml lapte 70 gr unt moale umplutura: 250 gr feta 250 gr branza vaci cateva fire ceapa verde cateva cuburi de spanac decongelat (sau 200 - 300 gr spanac proaspat) 2-3 lg ulei de masline 2 catei de usturoi 1 leg marar verde 2 oua de gaina sare piper in plus: un galbenus pentru uns placintele 1 lg apa

 

Iata cum se prepara Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

Se pregateste mai intai aluatul.

Intr-un castronel, se pun drojdia faramitata si o lingurita de zahar. Se adauga putina apa calduta. Se lasa pana se activeaza maiaua.

Intr-un vas mare, se cerne faina, se adauga sarea intr-o margine, iar in mijloc se face un locas unde se pun drojdia, ouale si laptele. Se framanta (cu mana sau la robot) pana se omogenizeaza aluatul, apoi se incorporeaza si untul, framantand pana se obtine un aluat omogen, fin si elastic. Se stropeste cu putin ulei de masline si se acopera cu un stergar curat. Se lasa la dospit in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, se pregateste umplutura. Se curata, se spala si se toaca mararul si ceapa verde.

Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline, se adauga un praf de sare si usturoiul tocat marunt. Atentie sa nu se arda usturoiul!

Se adauga spanacul si se soteaza cateva minute ca sa ia aroma de usturoi. Se da deoparte.

Intr-un vas, se faramiteaza branzeturile, se adauga ceapa verde si mararul tocate si se amesteca. Se potriveste gustul cu sare si piper. Se adauga si ouale amestecate inainte si se incorporeaza. La final, se aamesteca si spanacul sotat si racit. Compozitia de branza este pregatita.

Aluatul dospit se scoate pe un blat de lemn uns cu putin ulei de floarea soarelui. (foarte putin, da?)

Aluatul se imparte in jumatati. Fiecare jumatate se imparte in 5-6 portii. Se intinde fiecare in forma de dreptunghi, se perforeaza in mijloc cu rola speciala. Se adauga o lingura generoasa de compozitie. Se impaturesc marginile, se sigileaza si se asaza in tava cu partea perforata in sus. In poze se vede mai bine.

Placintele formate se lasa in tava aproximatix 15 minute, apoi se ung cu gelbenus de ou amestecat cu o lingura de apa. 

Se coc in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, coacere sus- jos cu ventilatie, pentru aproximativ 15-20 minute (in functie de puterea cuptorului, se ajusteaza si timpul de coacere)

Dupa ce s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor, se acopera placintele cu un prosop curat si se lasa la temperat.

Se servesc neaparat cu bere alaturi :))

Sa va fie de folos!

Ingrediente Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

Ingrediente Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

aluat:

600 gr faina de grau 00

1/2 lgta de sare

20 gr drojdie

1 lgta zahar (pr drojdie)

2 oua de gaina

250 ml lapte

70 gr unt moale

umplutura:

250 gr feta

250 gr branza vaci

cateva fire ceapa verde

cateva cuburi de spanac decongelat (sau 200 - 300 gr spanac proaspat)

2-3 lg ulei de masline

2 catei de usturoi

1 leg marar verde

2 oua de gaina

sare

piper

in plus:

un galbenus pentru uns placintele

1 lg apa

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ