Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni - Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

 

Placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni  Cum merg c-o bere alaturi? Ceva de vis! :)) Nu se fac greu, desi necesita respectarea catorva pasi. Telemea, faina, drojdie, oua, sunt cateva dintre ingredientele necesare.

Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Pune intr-un bol apa (nu trebuie nici calda, nici rece, ci la temperatura camerei). Pune in ea drojdia, sarea si omogenizeaza. Adauga un galbenus de ou, usor batut cu furculita, si amesteca totul.

Lasa pentru 5 minute.

Pune apoi faina cernuta, 450 g initial, si incepe sa framanti cu mana, adaugand, treptat, 2 linguri cu ulei. Doar daca este prea moale aluatul, mai adaugi cele 50 g faina ramase. Initial aluatul e lipicios, insa pe masura ce framanti, el devine elastic si se dezlipeste de mana.

Dupa 5-6 minute de framantat, il aduni intr-o bila, acoperi cu folie alimentara si lasi pentru 20 de minute.

Rastorni apoi aluatul pe blatul infainat, formezi un sul si il feliezi in 12 bucati din care formezi bilute de aluat, cu mainile usor infainate.

Le acoperi cu un servet si lasi iarasi 20 minute.

Intre timp pregatesti umplutura. Faramitezi cu degetele branza telemea (eu folosesc telemea de la Lidl, Milbona, la cutie metalica) si o amesteci cu oul si albusul ramas de la aluat.

Pregatesti un vas in care pui ulei.

Iei fiecare bila de aluat si o intinzi cu sucitorul intr-o foaie rotunda, apoi o pensulezi bine cu ulei pe ambele parti.

Procedezi la fel cu toate bilele si suprapui foile obtinute.

Le lasi 5 minute, apoi iei cate 2 si, pe blatul curat, le intinzi cu degetele, tragand din toate partile de foaie, pana cand obtii o foaie foarte subtire. Se lucreaza tare frumos!

Imparti umplutura in 6 parti aproximativ egale.

Pui pe mijlocul foilor intinse o parte din umplutura, distribuind-o in forma de cerc. Treci aluatul peste umplutura, adunandu-l ca in imagine, apoi transferi placinta usor in tava, cu capetele aluatului in jos.

Vei obtine 6 placinte.

Lasi iar la odihna pentru 20 de minute, apoi pensulezi placintele cu galbenus de ou, amestecat cu putina apa si le coci in cuptorul preincins, la 180 grade, program cu ventilatie, pentru 30-35 minute, sau pana cand sunt frumos rumenite.

Aceste placinte foioase cu telemea la cuptor se lasa se racoreasca, apoi se pot servi.

La fel de bune si gustoase sunt si Placintele ardelenesti sau Placintele cu carne care merg de minune cu un Ketchup de casa.

Sa va fie de folos! 

Ingrediente Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Ingrediente Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Pentru aluat

300 ml apa

6 g drojdie uscata

un galbenus

o lingurita rasa sare

450 g -500 g faină alba

ulei

In plus

450-500 g telemea sarata (450 g am pus eu)

un ou + albusul ramas de la aluat

In plus

un galbenus + 2 linguri apa, pentru uns placintele

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ