Reteta de placinte rasucite cu branza sarata
Reteta culinara de placinte rasucite cu branza sarata din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Reteta de placinte rasucite cu branza sarata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de placinte rasucite cu branza sarata
Imi plac tare mult placintele sarate, in orice forma si in orice combinatie. Acestea rasucite sunt senzational de bune. Le fac mereu si mai schimb combinatia de branzeturi. Pentru reteta de placinte rasucite cu branza sarata am folosit ca si ingrediente: faina, drojdie, oua, lapte, unt, branza.
500 gr faina de grau 00 1 lgta sare 15-20 gr drojdie proaspata 1 lgta zahar 1 ou de gaina 240 ml lapte (in functie si de tipul fainii) 80 gr unt sarat umplutura: 200 gr branza feta 250 gr branza de oaie (de putina) 250 gr branza de vaci 70 gr smantana 20% 1 ou de gaina in plus: 1 ou de gaina pt uns parmezan (optional)Iata cum se prepara Reteta de placinte rasucite cu branza sarata.
Se pregateste aluatul. Eu am folosit robotul de framantat.
Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa pana se umfla maiaua.
Intr-un vas se pune faina, intr-o margine sarea. In mijloc se adauga drojdia, un ou, laptele si se framanta pana la omogenizare. Spre final, se adauga untul moale si se framanta pana rezulta un aluat dens, lucios si omogen. Se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ o ora. Eu il pun in cuptor la dospit.
Umplutura se pregateste foarte usor. Cele trei tipuri de branza se faramiteaza, se amesteca cu smantana si cu oul. Daca mai e nevoie de sare, acum este momentul sa potriviti gustul.
Aluatul dospit se scoate pe un blat de lemn uns cu putin ulei. Se imparte in doua jumatati. Fiecare parte se intinde in strat subtire, sub forma de dreptunghi. Jumatate din compozitia de branza se asaza o jumatate de aluat intins, se niveleaza frumos, apoi se acopera cu jumatatea lasata libera. Practic, se impatureste. Se preseaza usor sa fie egal, apoi se taie fasii groase de 2 degete. Fiecare fasie se rasuceste de cateva ori si se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu toate fasiile.
Placintele rasucite se ung cu putin ou batut si se rade putin parmezan deasupra.
Se coc in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15-20 minute. Cand devin rumene si frumoase, se scot din cuptor.
Se pot servi calde sau reci. Sunt la fel de gustoase.
Sa va fie de folos!
Ingrediente Reteta de placinte rasucite cu branza sarata
500 gr faina de grau 00
1 lgta sare
15-20 gr drojdie proaspata
1 lgta zahar
1 ou de gaina
240 ml lapte (in functie si de tipul fainii)
80 gr unt sarat
umplutura:
200 gr branza feta
250 gr branza de oaie (de putina)
250 gr branza de vaci
70 gr smantana 20%
1 ou de gaina
in plus:
1 ou de gaina pt uns
parmezan (optional)