Reteta de placinte rasucite cu branza sarata

Reteta culinara de placinte rasucite cu branza sarata din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Reteta de placinte rasucite cu branza sarata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de placinte rasucite cu branza sarata

 

Imi plac tare mult placintele sarate, in orice forma si in orice combinatie. Acestea rasucite sunt senzational de bune. Le fac mereu si mai schimb combinatia de branzeturi. Pentru reteta de placinte rasucite cu branza sarata am folosit ca si ingrediente: faina, drojdie, oua, lapte, unt, branza.

500 gr faina de grau 00 1 lgta sare 15-20 gr drojdie proaspata 1 lgta zahar 1 ou de gaina 240 ml lapte (in functie si de tipul fainii) 80 gr unt sarat umplutura: 200 gr branza feta 250 gr branza de oaie (de putina) 250 gr branza de vaci 70 gr smantana 20% 1 ou de gaina in plus: 1 ou de gaina pt uns parmezan (optional)

Iata cum se prepara Reteta de placinte rasucite cu branza sarata.

Se pregateste aluatul. Eu am folosit robotul de framantat.

Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa pana se umfla maiaua.

Intr-un vas se pune faina, intr-o margine sarea. In mijloc se adauga drojdia, un ou, laptele si se framanta pana la omogenizare. Spre final, se adauga untul moale si se framanta pana rezulta un aluat dens, lucios si omogen. Se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ o ora. Eu il pun in cuptor la dospit.

Umplutura se pregateste foarte usor. Cele trei tipuri de branza se faramiteaza, se amesteca cu smantana si cu oul. Daca mai e nevoie de sare, acum este momentul sa potriviti gustul.

Aluatul dospit se scoate pe un blat de lemn uns cu putin ulei. Se imparte in doua jumatati. Fiecare parte se intinde in strat subtire, sub forma de dreptunghi. Jumatate din compozitia de branza se asaza o jumatate de aluat intins, se niveleaza frumos, apoi se acopera cu jumatatea lasata libera. Practic, se impatureste. Se preseaza usor sa fie egal, apoi se taie fasii groase de 2 degete. Fiecare fasie se rasuceste de cateva ori si se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu toate fasiile.

Placintele rasucite se ung cu putin ou batut si se rade putin parmezan deasupra. 

Se coc in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15-20 minute. Cand devin rumene si frumoase, se scot din cuptor.

Se pot servi calde sau reci. Sunt la fel de gustoase.

Sa va fie de folos!

 

Ingrediente Reteta de placinte rasucite cu branza sarata

500 gr faina de grau 00

1 lgta sare

15-20 gr drojdie proaspata

1 lgta zahar

1 ou de gaina

240 ml lapte (in functie si de tipul fainii)

80 gr unt sarat

umplutura:

200 gr branza feta

250 gr branza de oaie (de putina)

250 gr branza de vaci

70 gr smantana 20%

1 ou de gaina

in plus:

1 ou de gaina pt uns

parmezan (optional)

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ