Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

 

Craciun Fericit !

Forma de silicon cu diametrul de 20 cm in forma de margareta Blat 3 albusuri un praf de sare 100 g zahar tos 1 lingura cacao 80 g nuca prajita si taiata grosier Mousse de ciocolata alba Callebaut si cafea espresso 3 galbenusuri 150 g ciocolata alba Callebaut 50 g unt cu 82% grasime 50 ml cafea espresso 40 g zahar 7 g gelatina esenta vanilie 200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime bucatele de clementine Decor ciocolata alba si drajeuri colorate

Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare,am adaugat cacao si nuca taiata grosier. Am intins compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am format un cerc mai mare casa pot sa decupez cat am nevoie pentru forma de silicon. Am bagat tava la cuptorul incins la peste 180 grade, in momentul in care am bagat tava in cuptor am redus la min focul si am lasat intredeschisa usa cuptorului. N-am cronometrat,am verificat ca blatul sa fie uscat, dureaza ceva mai mult la cuptorul pe gaz. Am scos tava din cuptor, am udat blatul de lucru si am asezat hartia de copt cu blatul de bezea, am desprins usor blatul sa nu il rup, apoi am decupat cat forma de silicon folosita.

Creama : Prima data am asezat pe fundul formei bucatele de clementine iar in mijlocul formei bucatele de ciocolata neagra.Smantana pentru frisca, rece de la frigider am mixat-o bine pana am obtinut o frisca tare, n-am adaugat zahar. Separat am pregatit o cafea espresso cu ajutorul aparatului Breville. Am pus la hidratat in apa rece foile de gelatina. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile cu zaharul am mixat bine, am adaugat cafeaua si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat cca 3 min apoi am adaugat untul si ciocolata . Am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur , am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema obtinuta. Am lasat sa scada temperatura la 30 grade apoi am incorporat frisca batuta. Crema obtinuta am turnat-o usor peste clementine si ciocolata, in asa fel sa nu le misc. Deasupra ama sezat blatul, am dat forma la congelator peste noapte. A doua zi am scos forma de la congelator am scos prajitura din forma, am decorat-o cu ciocolata alba topita si drajeuri colorate.

Ingrediente Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Forma de silicon cu diametrul de 20 cm in forma de margareta

Blat

3 albusuri

un praf de sare

100 g zahar tos

1 lingura cacao

80 g nuca prajita si taiata grosier

Mousse de ciocolata alba Callebaut si cafea espresso

3 galbenusuri

150 g ciocolata alba Callebaut

50 g unt cu 82% grasime

50 ml cafea espresso

40 g zahar

7 g gelatina

esenta vanilie

200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

bucatele de clementine

Decor

ciocolata alba si drajeuri colorate

Categorii