Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

 

V-am adus o Reteta de prajitura cu cafea si bailey's foarte gustoasa, in special pentru iubitorii de cafea...fina si foarte prezentabila la orice eveniment. Este o prajitura delicata, cremoasa si tare delicioasa!  Ca si ingrediente, sunt necesare: oua, zahar, ulei, lapte, faina, smantana, ciocolata, gelatina, iaurt. O recomand cu drag!

Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu cafea si bailey's Pentru blat: 4 oua mari 1 praf de sare 90 g zahar 1 plic zahar vanilat esenta de vanilie 40 ml ulei 50 ml lapte 70 g faina 1 varf de lingurita praf de copt 20 g cacao Pentru insiropat blatul: O cescuta de sirop vanilat, din apa, zahar si vanilie Pentru mousse-ul de cafea: 100ml smantana lichida pentru frisca (fierbinte) 3 linguri de ciocolata cu cafea (eu am gasit la lidl, la borcan ca nutella), dar puteti topi 100g ciocolata cu cafea 2 foi si jumatate de gelatina 200ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra Pentru mousse-ul de iaurt cu bayley's 100g ciocolata alba 100g iaurt natur 2 foi si jumatate de gelatina 2 linguri de crema Bailey's esenta de vanilie 200ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra Pentru glazura: 50g ciocolata cu lapte 50ml frisca lichida La decor: bombonele si ciocolata alba taiata marunt

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Pentru blat: 

   Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam laptele, uleiul si vanilia, mai amestecam putin, apoi adaugam faina cu cacaoa si praful de copt cernute impreuna si amestecam, vom obtinute un aluat destul de tare. Cu o spatula luam din albusurile spuma si mixam pana obtinem o commpozitie mai moale, apoi turnam toata spuma de albusuri si ne folosim de spatula sa amestecam usor de jos in sus pana obtinem un aluat omogen si aerat. Turnam compozitia rezultata inte-o tava de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt si o coacem la cuptorul preincalzit la 170g pentru circa 20. Cand este gata il lasam sa se raceasca complet in tava, apoi il scoatem si nivelam daca marginile sunt putin mai inalte, apoi asezam blatul in tava tapetata cu folie de plastic sau folie de acetat si ne ocupam de sirop si creme!

Sirop: Incalzim apa cu zaharul pana da cateva clocote, apoi punem vanilia si lasam sa se raceasca!

Pentru mousse-ul de cafea:

Hidratam gelatina in apa rece. Frisca lichida fierbinte o amestecam cu crema de ciocolata cu cafea pana devine omogena, eu le-am trecut printr-o sita pentu a indeparta "granulele" de cafea din ciocolata, apoi adaugam gelatina scursa de apa, daca considerati ca frisca nu este suficient de calda, inainte de a adauga gelatina, o mai puteti incalzi putin, asta pentru ca foile de gelatina hidratate sa se dizolve in toata compozitia si sa nu va ramana mici bucati de gelatina prin crema.    Intre timp mixam smanatana pentru frisca impreuna cu zaharul  pudra pana devine ferma, si cu o spatula omogenizam frisca impreuna cu ciocolata cu cafea racita.  

Pentru mousse-ul de iaurt cu bailey's:

Hidratam gelatina in apa rece. Ciocolata alba o taiem bucati mici impreuna cu crema de bailey's si esenta de vanilie le punem pe baie de aburi pana de topeste ciocolata, apoi adaugam gelatina scursa de apa si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, apoi punem iaurtul, amestecam si lasam sa se raceasca complet. Mixam smanatana pentru frisca cu zahrul pudra si o omogenizam cu crema de ciocolata alba. Vom obtine o crema pufoasa si cremoasa.

Asamblare: In tava in care am asezatul blatul cu folia de acetat, insiropam usor blatul, turnam mousse-ul de cafea, si-l dam la frigider 20minute, peste care turnam mousse-ul de iaurt cu Bailey's si lasam sa se intareasca si aceasta, apoi turnam glazura.    

PONT: Eu dupa ce torn prima crema, o dau la frigider si ma ocup de a doua crema, asta pentru a lasa timp sa se intareasca foarte bine prima crema.  

Pentru Glazura: Topesc ciocolata cu smantana pentru frisca pana devine omogena si suficient de lichida cat sa acopar toata suprafata prajiturii, apoi presar bombonele si dam la rece pana a doua zi. Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa fierbinte si sters de apa, pentru ca bucata de prajitura sa fie perfect taiata.

Eu am mai presarat ciocolata alba maruntita, dar voi puteti decora dupa bunul plac!  

Sper sa va inspire si sa placa prajiturica mea!

Vezi si reteta de Prajitura Opera.

Ingrediente Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Pentru blat:

4 oua mari

1 praf de sare

90 g zahar

1 plic zahar vanilat

esenta de vanilie

40 ml ulei

50 ml lapte

70 g faina

1 varf de lingurita praf de copt

20 g cacao

Pentru insiropat blatul: O cescuta de sirop vanilat, din apa, zahar si vanilie

Pentru mousse-ul de cafea:

100ml smantana lichida pentru frisca (fierbinte)

3 linguri de ciocolata cu cafea (eu am gasit la lidl, la borcan ca nutella), dar puteti topi 100g ciocolata cu cafea

2 foi si jumatate de gelatina

200ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra

Pentru mousse-ul de iaurt cu bayley's

100g ciocolata alba

100g iaurt natur

2 foi si jumatate de gelatina

2 linguri de crema Bailey's

esenta de vanilie

200ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra

Pentru glazura:

50g ciocolata cu lapte

50ml frisca lichida

La decor: bombonele si ciocolata alba taiata marunt

Categorii