Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

 

Pofta ce-am poftit-o a fost cu capsuni si cativa fraguti pe post decorativ. Reteta de prajitura cu capsuni si fragi pentru un desert de sezon, racoritor si care dispare repede din farfurie. Ingredientele principale sunt: faina, oua, ulei, lapte, smantana, frisca, capsuni, fragi, gelatina.

Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu capsuni si fragi Blat ( forma 24/24 cm) 5 oua medii 130 g zahar 110 g faina 3 linguri ulei 1 lingurita vanilie bourbon 1 varf lingurita praf de copt Crema 6 galbenusuri mici 130 g zahar 200 ml lapte 3,5% grasime 250 ml smantana pt frisca cu 36% grasime 2 pliculete zahar vanilat 10 g gelatina + 60 ml lapte rece 400 g capsuni taiate bucatele mici Frisca 250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 2 pliculete zahar vanilat Decor capsuni si fragi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile le-am amestecat bine cu cele 3 linguri de ulei si vanilie bourbon. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in albusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina cernuta si praful de copt, amestecand de jos in sus cu miscari lente  . Am pus compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul apoi l-am sectionat in doua parti.

Crema : Mai intai am spalat si taiat capsunile in bucatele si le-am pus intr-o sita sa se scurga zeama din ele. Gelatina am pus-o la hidratat in lapte rece. Intr-un vas de inox am pus zaharul si galbenusurile, cu ajutorul unui tel para le-am amestecat cca 5 min, apoi am adaugat laptele si am omogenizat. Am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase si zaharul sa topit. Am luat vasul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine. Separat am mixat smantana pentru frisca ( eu am pus toata smanatana intr-un vas inalt, adica 500 ml, am adaugat si 4 pliculete zahar vanilat ) pana am obtinut o frisca ferma, smantana trebuie sa fie rece de la frigider. Am adaugat in compozitia de galbenusuri- lasata cca 10 min sa se racoreasca- 250  g de frisca , am omogenizat.

Asamblare : Am imbracat in folie alimentara tava in care am copt blatul si folie acetata, am asezat prima parte de blat, am pus jumatate din capsuni pe toata suprafata blatului si am turnat jumatate din crema ( crema este mai lichida), nu va speriati, blatul absoarbe o parte din crema. Am asezat si a doua parte de blat, am intins restul de capsuni si am turnat restul de crema. Deasupra am intins cele 250 g frisca ramase, am nivelat si am decorat cu capsuni si fragi. Am dat tava la frigider pentru 3-4 ore, apoi am scos inelul tavii, folia acetata si am portionat prajitura.

Vezi si reteta de Tort cu capsuni si fragi.

Ingrediente Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Blat ( forma 24/24 cm)

5 oua medii

130 g zahar

110 g faina

3 linguri ulei

1 lingurita vanilie bourbon

1 varf lingurita praf de copt

Crema

6 galbenusuri mici

130 g zahar

200 ml lapte 3,5% grasime

250 ml smantana pt frisca cu 36% grasime

2 pliculete zahar vanilat

10 g gelatina + 60 ml lapte rece

400 g capsuni taiate bucatele mici

Frisca

250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

2 pliculete zahar vanilat

Decor

capsuni si fragi

Categorii