Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

 

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata iti lasa un gust placut de ciocolata. Cantarirea ingredientelor se face cu o cana normala de 250 gr. Ingredientele sunt: ulei, iaurt, oua, faina, cacao, ciocolata, smantana.

Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata: 1 cana ulei 1 cana iaurt 1 buc ou 2 cani faina 2 lingurite de bicarbonat de sodiu stins cu otet 2 linguri cacao 2 cani de zahar 1 plic zahar vanilinat 1 cana de apa fietbinte sare Pentru glazura: 200 gr ciocolata 200 ml smantana dulce sau frisca 2 linguri de zahar

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

Pentru blat:

Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol. 

Separat in alt bol se sparge oul, se adauga uleiul, iaurtul si se amesteca foarte bine cu mixerul. Se pune si sarea. Se toarna in bol ingredientele uscate si se amesteca mai departe pana la omogenizare. La final se adauga si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se coace la 180 de grade circa 30 de minute intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa coacere se lasa la racit si se prepara glazura astfel:

Se pune frisca sau smantana la microunde la incalzit , in ea se rupe ciocolata si se amesteca pana la topirea ei. Se adauga zahar.

Se toarna peste prajitura. 

Vezi si reteta de Prajitura cu capsuni si iaurt.

 

Ingrediente Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata:

1 cana ulei

1 cana iaurt

1 buc ou

2 cani faina

2 lingurite de bicarbonat de sodiu stins cu otet

2 linguri cacao

2 cani de zahar

1 plic zahar vanilinat

1 cana de apa fietbinte

sare

Pentru glazura:

200 gr ciocolata

200 ml smantana dulce sau frisca

2 linguri de zahar

Categorii