Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
Ca e tort, ca e prajitura, acest desert cu morcovi este senzational, mai ales ca se gaseste in el tot felul de arome care incanta papilele gustative. Si pentru ca a trecut ceva timp de cand nu am mai postat retete, va aduc aceasta bunatate de prajitura, sa o savurati macar virtual. Pentru Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, morcovi, mere, nuci, mascarpone, frisca.
Ingrediente pentru Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone Pt blat: 300 g faina alba 200 g zahar brun 1 lgt scortisoara 1 lgt pudra ghimbir 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1/2 lgt sare 3 oua 150 g morcov ras 150 g mere rase 120 ml ulei 50 g nuca macinata 50 ml suc de merePt. crema:
250 g mascarpone 2-3 lg zahar pudra 300 ml smantana pt frisca piure de gutui zeama de la compot de gutui pt pudrat nuca macinataIata cum se prepara Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
Blatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, condimentele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se amesteca cu un tel.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari.
Se adauga peste amestecul uscat ouale, morcovii si merele rase si uleiul. Se amesteca bine cu telul pana se omogenizeaza. La final se adauga nuca macinata si sucul de mere. Se omogenizeaza din nou.
Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi intr-o tava cu dimensiunea de 22x32 cm. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se lasa la copt in jur de 15 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar, timp in care se pregateste crema.
Crema: Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra apoi se toarna smantana din frisca cate putin si se mixeaza pana devine o crema spumoasa, aerata si cu consistenta potrivita.
Intr-o tava se asaza unul din blaturi si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se unge apoi cu un strat de piure de gutui apoi cu cca 2 treimi din crema de mascarpone. Se asaza deasupra cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu restul de crema. Se presara deasupra nuca macinata.
Se da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!
Vezi si reteta de Tort de morcovi.
Ingrediente Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
Ingrediente pentru Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
Pt blat:
300 g faina alba
200 g zahar brun
1 lgt scortisoara
1 lgt pudra ghimbir
1 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat de sodiu
1/2 lgt sare
3 oua
150 g morcov ras
150 g mere rase
120 ml ulei
50 g nuca macinata
50 ml suc de mere
250 g mascarpone
2-3 lg zahar pudra
300 ml smantana pt frisca
piure de gutui
zeama de la compot de gutui
pt pudrat nuca macinata