Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta
Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta - Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta.
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta
O reteta simpla, gustoasa si de efect, de la o prietetena draga! Pentru Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta ai nevoie de ingredientele urmatoare: ulei, zahar, faina, suc fanta, praf budinca.
Ingrediente reteta de prajitura cu foi si crema de budinca cu fanta: Foi: 10 lunguri ulei 10 linguri zahar 10 linguri apa 1 lingurita rasa cu amoniac faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare (550g am folosit eu) Crema: 700g suc Fanta de portocale 10 linguri zahar 2 plicuri praf de budinca cu afoma de vanilie decor: Ciocolata alba de postIata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta
Pregatim foile: Intr-un vas, amestecam apa cu zaharul pana se topeste, apoi adaugam uleiul si faina cu amoniacul. Facem un aluat pe care il impartim in trei bucati. Fiecare bucata de aluat o intindem pe hartie de copt si o coacem pe dosul tavii. Foile se coc repede, asa ca tebuie sa stam pe langa cuptor. Le scoatem cand incep sa se rumeneasca usor. Crema: Punem 500ml Fanta cu cele 10 linguri zahar la fiert. Separat amestecam praful de budinca cu 200ml Fanta.
Cand sucul incepe sa fiarba, se toarna amestecul de budinca si se fierbe la foc mic, pana se ingroasa.
Crema se lasa la racorit bine, apoi se umplu foile. Deasupra se rade ciocolata alba.
Eu am lasat prajitura acoperita, pana a doua zi ca sa se fragezeasca foile si am taiat-o in romburi. Sper sa va placa aceasta reteta!
Vezi si reteta de Prajitura de post cu crema de gris.
Ingrediente Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta
Ingrediente reteta de prajitura cu foi si crema de budinca cu fanta:
Foi:
10 lunguri ulei
10 linguri zahar
10 linguri apa
1 lingurita rasa cu amoniac
faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare (550g am folosit eu)
Crema:
700g suc Fanta de portocale
10 linguri zahar
2 plicuri praf de budinca cu afoma de vanilie
decor:
Ciocolata alba de post