Reteta de prajitura de post cu mere
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de prajitura de post cu mere
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de prajitura de post cu mere
Va prezint o reteta de prajitura de post, cu mere! Este o prajitura frageda si gustoasa! Ca si ingrediente, sunt necesare: apa minerala, ulei, zahar, faina, mere, gris.
Ingredientele pentru Reteta de prajitura de post cu mere: 250 ml apa minerala 150 ml ulei 150 g zahar 1 plic praf de copt 450g faina un praf de sare 1 esenta de vanilie Pentru umplutura avem nevoie de: 2 kg mere 3 linguri gris 100g zahar sau dupa gust 1 esenta de romIata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere
Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel.
Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele.
Spalam merele, curatam de petele nedorite si le radem cu tot cu coaja.
Le stoarcem de zeama.
Punem zaharul, grisul si esenta de rom.
Impartim aluatul in doua.
Intindem pe blat o foaie, de aproximativ dimensiunea tavii.
Ungem tava cu ulei.
Punem prima foaie in tava, aplatizand cu mainile, pana ajunge la dimensiunea tavii. Ridicam putin aluatul si pe peretii tavii.
Punem merele deasupra apoi cealalta foaie intinsa mai inainte pe blat.
Intepam foaia de deasupra cu o scobitoare si dam la cuptor la foc mic. Eu am tinut prajitura, 45 minute la cuptor.
Lasam sa se raceasca si o portionam in patratele mici. E mai buna a doua zi.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Placinta cu mere.
Ingrediente Reteta de prajitura de post cu mere
Ingredientele pentru Reteta de prajitura de post cu mere:
250 ml apa minerala
150 ml ulei
150 g zahar
1 plic praf de copt
450g faina
un praf de sare
1 esenta de vanilie
Pentru umplutura avem nevoie de:
2 kg mere
3 linguri gris
100g zahar sau dupa gust
1 esenta de rom