Reteta de prajitura Duo

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de prajitura Duo

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de prajitura Duo

 

Am obiceiul sa salvez filmulete video cu retete care-mi fac cu ochiul, dar pe care deobicei le fac in stilul meu, aleg ce-mi place si restul improvizez. Asa si la aceasta reteta, am mers pe doua blaturi, blaturi in care am adugat migdale prajite si macinate, am eliminat stratul de biscuiti, siropul l-am facut cu ness, am mai umblat si pe la creme, dar hai sa scriu reteta ca sa nu uit, am si eu o varsta si scleroza-mi bate la usa...:))))) Pentru Reteta de prajitura Duo sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, migdale, ness, lapte, unt, smantana, ciocolata

Ingredientele pentru Reteta de prajitura Duo Blat dimensiuni tava 24/24 cm ( ingrediente pentru un blat, folosim de 2 ori aceleasi ingrediente, eu am avut si albusuri pe care le-am decongelat) 5 albusuri un praf de sare 100 g zahar 70 g faina 70 g migdale prajite si macinate 20 g cacao 5 g praf de copt Pt. insiropat 3 lingurite de ness 4 lingurite de zahar cca 300 ml lapte rece cu 3,5% grasime Crema 1 5 galbenusuri 1 pliculet zahar vanilat 100 g zahar 70 g amidon 700 ml lapte cu 3,5% grasime 200 g unt moale cu 82% grasime Cema 2 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 60 g zahar farin 200 g mascarpone 1 lingura cacao Glazura 100 g ciocolata neagra 54,5% cacao, Callebaut 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Duo

Blat x 2: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut varfuri moi ( nu mi-am dorit un blat inalt), am incorporat faina, cacaoa si praful de copt, am omogenizat iar la final am adaugat si migdalele macinate. Am tapetat o tava cu hartie de copt ( tava cu margini detasabile si dim de 24/24 cm) am turnat compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 min, am facut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca. Am procedat la fel si pentru al doilea blat, am avut albusuri la congelator pe care le-am scos din timp sa se dezghete.

Crema 1 . Am facut-o inaintea blaturilor, sa aiba timp sa se raceasca, fiind o crema fiarta. Aici am folosit mai putin amidon decat scria in reteta de la care m-am inspirat. Intr-un castron de inox am pus cele 5 galbenusuri, zaharul vanilat, zaharul, amidonul, am amestecat si am inceput sa torn lapte putin cate putin pana am terminat tot laptele. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase si ca sa clocoteasca de cateva ori. Am luat castronul de pe baia de abur, am asezat peste crema o folie alimentara, direct pe crema si am lasat sa se raceasca bine. Untul moale l-am mixat 2-3 min, apoi am adaugat cate o lingura din  crema fiarta si racita si am mixat bine pana am incorporat toata crema fiarta in unt.

Crema 2 : Intr-un castron am pus smantana pentru frisca si crema mascarpone, reci de la frigider, am adaugat si zaharul si am inceput sa mixez la viteza mica pentru inceput, apoi am marit viteza, am adaugat si cacao si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema spumoasa.

Sirop : Am frecat ness-ul cu zahar apoi am diluat cu lapte rece

Glazura : Ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca le-am pus pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida.

Asamblare : Forma in care am copt blaturile am imbracat-o in folie alimentara, marginile le-am imbracat in folie acetata, am asezat primul blat l-am intepat cu o furculita, fiind un blat dens am vrut sa patrunda bine siropul in blat, am turnat jumatate din sirop. Am lasat 2-3 min sa se absoarba tot siropul apoi am intins crema 1, am nivelat am sezat al doilea blat insiropat peste care am intins crema 2. Peste crema 2 am turnat glazura de ciocolata si am nivelat. Am dat prejitura la frigider pana a doua zi cand am portionat-o cu un cutit zimtat cu lama lata, trecut prin apa fierbinte.

Vezi si reteta de Brownie cu ness.

Ingrediente Reteta de prajitura Duo

Ingredientele pentru Reteta de prajitura Duo

Blat dimensiuni tava 24/24 cm ( ingrediente pentru un blat, folosim de 2 ori aceleasi ingrediente, eu am avut si albusuri pe care le-am decongelat)

5 albusuri

un praf de sare

100 g zahar

70 g faina

70 g migdale prajite si macinate

20 g cacao

5 g praf de copt

Pt. insiropat

3 lingurite de ness

4 lingurite de zahar

cca 300 ml lapte rece cu 3,5% grasime

Crema 1

5 galbenusuri

1 pliculet zahar vanilat

100 g zahar

70 g amidon

700 ml lapte cu 3,5% grasime

200 g unt moale cu 82% grasime

Cema 2

400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

60 g zahar farin

200 g mascarpone

1 lingura cacao

Glazura

100 g ciocolata neagra 54,5% cacao, Callebaut

100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

Categorii