Reteta de prajitura invizibila cu mere

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de prajitura invizibila cu mere

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de prajitura invizibila cu mere

 

Pentru Reteta de prajitura invizibila cu mere sunt necesare cateva ingrediente: mere, oua, zahar, faina, lapte.

 

INGREDIENTE

 Ingredientele pentru Reteta de prajitura invizibila cu mere

Pentru 10 porții, avem nevoie de:

 7 mere   1 linguriță suc de jumătate de lămâie   3 ouă  3 linguri zahăr brun  5 linguri făină făină  1 praf copt (opțional)  un praf de sare  100 ml lapte rece  20 g unt topit și răcit 1 linguriță esență de vanilie  1 linguriță esență de rom 30 g unt pentru uns tava și suprafața prăjiturii 5 g scorțișoară (sau după gust) 1 praf zahăr perlat pentru decor
Iata cum se prepara Reteta de prajitura invizibila cu mere:
Porniți cuptorul la 180 de grade Celsius. 
Curățați merele și tăiați-le felii subțiri și stoarceți zeama de la jumătate de lămâie peste ele și 5-10g de scorțișoară măcinată, după gust.
Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul cu până obțineți o compoziție spumoasă. 
Adăugați laptele, untul topit și esența de vanilie și rom.
În alt bol, combinați făina, praful de copt (opțional) și sarea. 
Adăugați acest amestec în compoziția umedă treptat, amestecând ușor până la omogenizare.
Încorporați feliile de mere în aluatul pregătit, asigurându-vă că sunt bine acoperite.
Turnați aluatul în tava acoperită cu foaie de copt și nivelați suprafața. 
După 30 de minute, ungeți suprafața prăjiturii cu puțin unt moale și presărați puțin zahăr.
Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 de minute, până când prăjitura devine aurie.
Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în felii. 
Puteți servi cu o lingură de smântână sau înghețată, dacă doriți.
Prăjitura invizibilă cu mere este acum gata să fie savurată!

Ingrediente Reteta de prajitura invizibila cu mere

 7 mere 

 1 linguriță suc de jumătate de lămâie 

 3 ouă

 3 linguri zahăr brun

 5 linguri făină făină

 1 praf copt (opțional)

 un praf de sare

 100 ml lapte rece

 20 g unt topit și răcit

1 linguriță esență de vanilie 

1 linguriță esență de rom

30 g unt pentru uns tava și suprafața prăjiturii

5 g scorțișoară (sau după gust)

1 praf zahăr perlat pentru decor

Categorii