Reteta de prajitura Ole-Gabi

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de prajitura Ole-Gabi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de prajitura Ole-Gabi

 

Ole si cam atat, e foarte gustoasa, iar pentru cei care ''nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase'' se pot abtine de la comentarii de genul '' vaiiiii a folosit prafuri...pentru mama mare'' pentru cine a vazut BD o sa inteleaga replica cu '' mama mare''...asta asa sa ne mai distram, sa mai zambim, ca am cam uitat..... Este o editie revizuita si dichisita, intre timp m-am dichisit si eu.....:)))))))))))))))))))))))) Pentru Reteta de prajitura Ole-Gabi sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, cacao,lapte, smantana, unt, ciocolata.

Ingredientele pentru Reteta de prajitura Ole-Gabi Blat -tava 25/35 cm 12 oua medii 12 linguri zahar 2 pachete Creme Ole de ciocolata neagra cu portocala 1 lingura cacao Crema 500 ml lapte rece cu 3,5% grasime 500 ml smantana pentru frisca cu 36 % grasime 2 plicuri Creme Ole cu vanilie Glazura 2 linguri apa 4 linguri zahar 6 linguri coniac Alexandrion 200 g unt cu 82% grasime 200 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Ole-Gabi

Blat : Am folosit o tava cu dimensiune de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt, tava cu pereti detasabili. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am amestecat galbenusurile bine apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat cele 2 plicuri de praf Crem Ole de ciocolata si portocala si cacao cernuta. Am amestecat d ejos in sus cu miscari lente. Am transferat amestecul in tava tapetata, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35 min ( depinde si de cuptorul fiecaruia plus sau minus ca timp de coacere). Am facut testul scobitorii apoi am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.

Crema : Smantana pentru frisca, rece de la frigider, am mixat-o bine pana am obtinut o frisca ferma. Separat am mixat cele doua plicuri Creme Ole de vanilie cu laptele rece de la frigider, apoi am incorporat frisca batuta.

Glazura : Intr-un castron de inox am pus apa, coniacul si ciocolata, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am continuat sa amestec pana ce a capatat o consistenta mai groasa. Am luat vasul de pe baia de abur, am lasat cca 10 min sa se mai raceasca, apoi am incorporat untul la temperatura camerei.

Asamblare : Am folosit tava in care am copt blatul, am imbracat tava cu folie alimentara, am asezat blatul in tava, am intins crema, apoi am turnat glazura si am facut niste striatii cu ajutorul unei furculite. Am dat prajitura la frigider pentru cateva ore bune sau de preferat pana a doua zi. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa ferbinte. Mai intai am taiat frumos marginile apoi am portionat.

Vezi si reteta de Prajitura Krem a la Krem.

Ingrediente Reteta de prajitura Ole-Gabi

Ingredientele pentru Reteta de prajitura Ole-Gabi

Blat -tava 25/35 cm

12 oua medii

12 linguri zahar

2 pachete Creme Ole de ciocolata neagra cu portocala

1 lingura cacao

Crema

500 ml lapte rece cu 3,5% grasime

500 ml smantana pentru frisca cu 36 % grasime

2 plicuri Creme Ole cu vanilie

Glazura

2 linguri apa

4 linguri zahar

6 linguri coniac Alexandrion

200 g unt cu 82% grasime

200 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao

Categorii