Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure
Din motive ploioase care m-au bagat in casa si nu m-au lasat sa-mi termin treaba, mi-am facut de treaba prin bucatarie si m-am agata de niste albusuri congelate. Erau tare plictisite , ele abusurile, asa ca le-am facut eu sa se imprieteneasca cu niste migdale, mure , nuci si alte chestii ce le-am gasit prin frigider si camara. Pentru Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure sunt necesare urmatoarele ingrediente: albusuri, zahar, faina migdale, lapte condensat, smantana, dulceata mure, nuci, ciocolata.
Ingredientele pentru Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada - tava 30/40 cm 240 g albusuri ( nu mai stiu cate oua au fost, asa ca nu ma intrebati) 200 g zahar tos 100 g faina migdale 30 g amidon un praf de sare Crema 75 g lapte condensat 170 g smantana pentru frisca cu 36% grasime Dulceata de mure nuci prajite si taiate grosier Frisca 330 g smantana pentru frisca cu 36% grasime 3 pliculete zahar vanilat Decor Ciocolata topita Callebaut 54,5% cacao mure din dulceata bomboane trufe razuiteIata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure
Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul cernut si am mixat un minut, la final am incorporat faina de migdale cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava aragazului cu hartie de copt, am intins compozitia in tava si am nivelat. Am preincalzit cuptorul la temperatura de 180 g , am bagat tava in cuptor si redus la mediu temperatura, am copt foaia de rulada cca 30 min sau pana se rumeneste frumos. Am scos tava din cuptor, am udat suprafata de lucru si am asezat hartia de copt cu tot cu blatul de rulada, ca sa se desprinda usor, apoi am rulat strans si am lasat sa se raceasca bine.
Crema : Intr-un bol am pus laptele condensat rece si smantana pentru frisca tot rece si am mixat pana am obtinut o crema ferma.
Asamblare : Foaia de rulada racita am derulat-o, am intins dulceata de mure pe toata suprafara, apoi am intins crema, peste crema am presarat nuca prajita si taiata grosier. Am rulat bine si am lasat la frigider cateva ore, ca sa o pot portiona mai bine
Frisca: Intr-un bol am pus smantana pentru frisca rece de la frigider, am adaugat si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.
Am scos rulada de la frigider, am portionat-o in 14 bucati aproximativ egale, apoi am glazurat fiecare bucata-n parete cu ciocolata topita. Am lasat sa se raceasca ciococlata si apoi am ornat cu frisca, mure din dulceata si am ras deasupra niste bomboane trufe.
Vezi si reteta Rulada Pavlova.
Ingrediente Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure
Ingredientele pentru Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure
Blat rulada - tava 30/40 cm
240 g albusuri ( nu mai stiu cate oua au fost, asa ca nu ma intrebati)
200 g zahar tos
100 g faina migdale
30 g amidon
un praf de sare
Crema
75 g lapte condensat
170 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
Dulceata de mure
nuci prajite si taiate grosier
Frisca
330 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
3 pliculete zahar vanilat
Decor
Ciocolata topita Callebaut 54,5% cacao
mure din dulceata
bomboane trufe razuite