Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată

Branza dulce se mixeaza, incorporand si oul, zaharul si esenta. Apoi, adaugati grisul si faina si amestecati cu mainile bine de tot. Daca nu vreti sa folositi mixerul, faceti acest lucru cu o furculita. Adaugati faina pana cand obtineti o compozitie lipicioasa, dar sa nu ramana pe mana o cantitate mare. Apoi, faceti bilute de dimensiunea unui mar, luati una cate una, asezati-o pe o planseta si cu podul palmei, apasati usor pe ea pentru a o presa. Apoi, dati o forma frumoasa, luati un dop de sticla si exact in centru faceti cate o gaura. Apoi prajiti-le in ulei. Intre timp faceti si biluete mai mici, de dimensiunea unei mingiute de ping-pong, sau a unei bomboane Raffaello si prajiti-le si pe acestea. Cat sunt calde, asezati papanasii unii langa altii pe o farfurie si turnati peste fiecare, cu ajutorul unei linguri, smantana dulce/ frisca lichida, urmata de gem/ glazura sau orice altceva preferati dvs. Link glazura: http://www.gustos.ro/retete-culinare/glazura-de-ciocolata-3.html Link nectar coacaze: http://www.gustos.ro/retete-culinare/sirop-de-afine-3.html Pofta mare va doresc la acest preparat simplu, dar delicios!

Ingrediente Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată

Pentru compozitie:

500 gr branza dulce

1 ou

150 gr. zahar

o esenta de vanilie

coaja rasa de lamaie

5 linguri de gri

faina pana cand compozitia e lipicioasa

dar totusi nu ramane multa pe maini

ulei pentru prajit

Pentru decor:

smantana ducle/ frisca lichida +

dulceata/ nectar de fructe/ zahar pudra/ glazura/

Categorii