Reteta de pulpa de porc in sos picant

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Reteta de pulpa de porc in sos picant

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de pulpa de porc in sos picant

 

La foc mic, am facut o pulpita de porc in sos picant, numai buna de mancat cu o garnitura de orez, mamaliga sau piure. Pentru Reteta de pulpa de porc in sos picant ai nevoie de doar cateva ingrediente: pulpa porc, ceapa, ulei, condimente, pasta de tomate.

Ingrediente Reteta de pulpa de porc in sos picant 800 g pulpa de porc 200 g ceapa 50 ml ulei 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper mozaic proaspat macinat 1 lingurita rasa vegeta 1 lingura pasta de tomate 1 foaie dafin 1/2l ingurita cimbru 5 catei de usturoi

Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc in sos picant

Mai intai am spalat si am uscat carnea cu prosoape de hartie. Am taiat-o cuburi mici si am calit-o in uleiul fierbinte, pana s-a rumenit usor pe toate partile. Am adaugat ceapa taiata marunt si am calit-o putin impreuna cu carnea. Am adaugat apoi apa fierbinte, boiaua de ardei, foaia de dafin, am pus capacul si am fiert la foc mic, adaugand cate putina apa, aproximativ 60minute. Atat a durat sa fiarba carnita mea. Am pus apoi pasta de tomate, cimbrul, usturoiul tocat marunt, vegeta, piperul mozaic macinat, am mai pus putina apa pentru a se forma sosul si am mai lasat sa fiarba sub capac, 5 minute. Eu am ales sa servesc aceasta mancare, alaturi de un pilaf. Punct ochit, punct lovit! Fiului meu ii place carnea picanta si mananca cu placere pilaful. Pofta buna va doresc si voua!

Vezi si reteta de Pui cu smantana si ciuperci.

Ingrediente Reteta de pulpa de porc in sos picant

Ingrediente Reteta de pulpa de porc in sos picant

800 g pulpa de porc

200 g ceapa

50 ml ulei

1 lingurita boia dulce

1/2 lingurita boia iute

1/2 lingurita piper mozaic proaspat macinat

1 lingurita rasa vegeta

1 lingura pasta de tomate

1 foaie dafin

1/2l ingurita cimbru

5 catei de usturoi

Categorii