Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Georgia. Cum sa faci Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
"Culori de toamna in bucate" O reteta de aperitiv cu mare efect, perfecta pentru vegetarieni sau de post, iar cand nu este post, se poate inlocui cu cateva produse. Le gasiti la sectiunea tips. Reteta este foarte apreciata in fostele tari CSI si vine din Georgia. Pentru Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata sunt necesare cateva ingrediente: vinete, maioneza, miez de nuca, usturoi, verdeata.
Ingrediente pentru Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata 2 vinete potrivite 1 lingura maioneza de post o lingurita otet de mere sau de vin o legatura de patrunjel 180 g miez de nuca macina 4 catei de usturoi cateva fire de ceapa verde sare dupa gust piper dupa gustIata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
Umplutura:
Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam 2-3 minute dupa care le lasam la racit.
Am pus miezul intr-o punga si am trecut peste punga cu sucitorul, l-am maruntit putin.
Punem miezul macinat intr-un bol si adaugam verdeata tocata, ceapa taiata fin, usturoiul tocat marunt si lingura de maioneaza de post. O varianta de maioneza de post gasiti aici Reteta de maioneza de post
Amestecam totul, vom obtine o pasta. Daca aveti blender, puteti sa le puneti toate ingredientele la un loc si veti obtine pasta mai rapid. Saram si piperam dupa gust.
Vinetele le spalam si le taiem pe lung la grosimea 6-7 mm, presaram cu sare si lasam pentru 30 minute. Le clatim si le asezam pe un prosop de hartie.
Pornim cuptorul, asezam feliile de vinete, ungem cu ajutorul unei pensule suprafata cu ulei.
Dam pentru 10 minute la 180 grade C sau pana se rumenesc usor.
Scoatem vinetele pe un platou si lasam la racit un pic.
Intindem pasta de nuci pe felia de vinete, rulam de la capatul mai ingust a feliei pana obtinem un rulou.
Repetam procedura pana terminam toate feliile.
Rulourile obtinute le asezam pe un platou si ornam dupa placul nostru.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta.
Ingrediente Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
Ingrediente pentru Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
2 vinete potrivite
1 lingura maioneza de post
o lingurita otet de mere sau de vin
o legatura de patrunjel
180 g miez de nuca macina
4 catei de usturoi
cateva fire de ceapa verde
sare dupa gust
piper dupa gust