Reteta de samosa cu dovleac
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific India. Cum sa faci Reteta de samosa cu dovleac
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de samosa cu dovleac
O Reteta de samosa cu dovleac, de post, delicioasa. Varianta clasica cu carne o aveti aici. Ingredientele necesare sunt: foi placinta, dovleac, morcovi, mazare, usturoi, ceapa, ulei, bulion. https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/samosa-cu-dovleac.html
Ingredientele pentru Reteta de samosa cu dovleac 3-4 foi de brick 430 gr de dovlesc butternut curatat 2 morcovi mici 120 gr mazare 2 catei de usturoi 1 ceapa 4 linguri ulei de rapita 1 lingurita plina de pasta de curry thaï 1 lingura bulion concentrat de rosii ierburi de Provence sare, piperIata cum se prepara Reteta de samosa cu dovleac
Spalati si curatati legumele.
Am mixat ceapa, usturoiul si morcovii.
Caliti-le in uleiul incins. Taiati dovleacul cuburi si mixati-l.
Puneti dovleacul, mazarea si sotati impreuna.
Puneti pasta de curry, bulionul , 150 ml de apa, sare, piper, ierburi aromate, amestecati si reveniti timp de 10 minute sau pana cand apa scade.
Lasati sa se raceasca.
Se taie foaia de brick în doua
Puneti umplutura la fiecare extremitate.
Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.
Se coace 25 minute la 180 ° C într-un cuptor preîncălzit .
Vezi si reteta de Samosa cu pui.
Ingrediente Reteta de samosa cu dovleac
Ingredientele pentru Reteta de samosa cu dovleac
3-4 foi de brick
430 gr de dovlesc butternut curatat
2 morcovi mici
120 gr mazare
2 catei de usturoi
1 ceapa
4 linguri ulei de rapita
1 lingurita plina de pasta de curry thaï
1 lingura bulion concentrat de rosii
ierburi de Provence
sare, piper