Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
Sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan - Am utilizat sparanghel verde proaspat si fin
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
Ce-mi place sparanghelul, suntem in plin sezon in acest moment. Iata o reteta simpla si rapida a celebrului bucatar Jamie Oliver. Gatit astfel ramane crocant si delicios. https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/sparanghel-la-gratar-cu-lamaie-si.html
18-20 fire verzi fine de sparanghel verde 3 linguri ulei de masline 2 linguri suc de lamaie sare, piper parmezan rasAm utilizat sparanghel verde proaspat si fin.
Nu trebuie curatat, taiati-l numai la baza.
Gătiți sparanghelul într-o tigaie tip gril/gratar fără grăsime.
Prăjiți-l 5-7 minute pe fiecare parte.
Puneti sare, piper, stropiți cu ulei de măsline și cu sucul de lămâie, amestecați.
Se presara deasupra parmezan ras si se stinge focul.
Serviti ca antreu sau ca garnitură la pește sau carne.
Ingrediente Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
18-20 fire verzi fine de sparanghel verde
3 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
sare, piper
parmezan ras