Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

Sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan - Am utilizat sparanghel verde proaspat si fin

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

 

Ce-mi place sparanghelul, suntem in plin sezon in acest moment. Iata o reteta simpla si rapida a celebrului bucatar Jamie Oliver. Gatit astfel ramane crocant si delicios.   https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/sparanghel-la-gratar-cu-lamaie-si.html

18-20 fire verzi fine de sparanghel verde 3 linguri ulei de masline 2 linguri suc de lamaie sare, piper parmezan ras

Am utilizat sparanghel verde proaspat si fin.

Nu trebuie curatat, taiati-l numai la baza.

Gătiți sparanghelul într-o tigaie tip gril/gratar fără grăsime.   

Prăjiți-l 5-7 minute pe fiecare parte.   

Puneti sare, piper, stropiți cu ulei de măsline și cu sucul de lămâie, amestecați.  

Se presara deasupra parmezan ras si se stinge focul.   

Serviti ca antreu sau ca garnitură la pește sau carne.

Ingrediente Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

18-20 fire verzi fine de sparanghel verde

3 linguri ulei de masline

2 linguri suc de lamaie

sare, piper

parmezan ras

Categorii