Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Cehia. Cum sa faci Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World

 

Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World este o supa ce reprezinta Cehia. Este considerata de catre cehi, un remediu antimahmureala. Desi pare la prima vedere simpla, dar care are cateva "chichite "ce trebuiesc luate in considerare si numai asa ,vei avea rezultatul optim. Daca puneti cartofii la fiert, nu va fi acelasi gust. Se poate prepara si in varianta de post sau vegetariana . Sursa de inspiratie: https://www.cooklikeczechs.com/cesnecka-czech-garlic-soup/ Pentru aceasta reteta este nevoie de: supa pasare, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofi, untura, usturoi.

Ingrediente pentru Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World  Stoc de pasare 1 kg oase de pui (tacam ,gat ,oasele de la pulpele dezosate...etc) o ceapa intreaga curatata un morcov curatat si spalat o bucata de radacina patrunjel spalat si curatat bouquet gan 7 boabe de piper 4 litri apa Pentru supa 700 g cartofi roz spalati ,curatati si taiati cubulete. 6-8 catei usturoi o lingura cu varf de untura (eu am avut de pasare) sau 3 linguri ulei 3 litri stoc de pasare sau dupa caz stoc de legume 1/2 lingurita maghiran 1 foaie dafin piper dupa gust sare dupa gust.

Iata cum se prepara Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World 

Eu am avut stocul facut dinainte  pe care l-am preparat  astfel:Intr-o oala se punem oasele de pasare la fiert impreuna cu apa si  legumele si piperul la foc mic circa 40 minute .Eliminam orice spuma formata. Mai apoi strecouram si obtinem stocul de pasare.

Chichita nr.1 Intr-o oalal adaugam untura sau uleiu dupa caz,cand s-a incalzit suficient ,adaugam cartofii taiati cubulete,sotam pana cand cartofii prind usoare urme aramii.

Chichita nr.2. Adaugam usturoiul taiat si-l calim impreuna cu cartofii 1-2.

Adaugam stocul de pasare sau dupa caz de legume si foaia de dafin si magheranul.

Lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt moi.

Potrivim de sare si piper dupa gust.

Pofta mare!

Vezi si Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

 

Ingrediente Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World

Ingrediente pentru Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World 

Stoc de pasare

1 kg oase de pui (tacam ,gat ,oasele de la pulpele dezosate...etc)

o ceapa intreaga curatata

un morcov curatat si spalat

o bucata de radacina patrunjel spalat si curatat

bouquet gan

7 boabe de piper

4 litri apa

Pentru supa

700 g cartofi roz spalati ,curatati si taiati cubulete.

6-8 catei usturoi

o lingura cu varf de untura (eu am avut de pasare) sau 3 linguri ulei

3 litri stoc de pasare sau dupa caz stoc de legume

1/2 lingurita maghiran

1 foaie dafin

piper dupa gust

sare dupa gust.

Categorii