Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
O supa ce am descoperit -o recent, fiind invitata la pranz la o prietena. Aceasta supa i-o facea bunica in copilarie, si ea, la randul ei, o face copiilor. Mi-a dat si mie reteta, iar eu v-o impartasesc si voua. Voi, cui doriti, ca sa lungeasca lantul... :) Imi place aceasta supam este pe gustul meu. Posibil sa fie o supa traditonal romaneasca dupa spusele prietenei mele, nu stiu exact, insa astept sa ne spuna cunoscatorii. Am observat ca in restaurante nu am vazut- o in meniuri. Pacat. Pentru aceasta Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase sunt necesare urmatoarele ingrediente: morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei, rosii, smantana, oua, gris.
Ingredientele pentru Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase 1 morcov mare 25-30 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa mare sau 2 mai mici o bucata telina o radacina patrunjel 800 g rosii de gradina sau pe timpul iernii puteti sa le inlocuiti cu rosii la borcan un ardei gras rosu. smantana (optional) 3.5 l stoc de legume sau apa cu o lingura cu varf vegeta naturala patrunjel pentru servit pentru galuste un ou 2-3 linguri gris in functie de marimea oului un pic de sareIata cum se prepara Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
Legumele le-am spalat curatat si tocat grosier.
Am pus untul si uleiul intr-o oala, cand s-a incalzit suficient am adaugat ceapa, am sotat-o pana a devenit translucida, apoi am adaugat morcovul; dupa 5 minute de sotat am adaugat telina, patrunjelul si ardeiul gras.
Am continuat sa sotez inca 10 minute la foc mediu.
Cand legumele au devenit moi, am adaugat rosiile tocate, am micsorat flacara si am lasat la foc mic, sa fiarba 5-6 minute.
Am adaugat stocul de legume si am mai lasat sa fiarba 8 minute.
Cu ajutorul unui blender vertical am trasformat supa intr-o crema si am potrivit de sare si piper.
Pentru galuste : am batut bine oul,am adaugat treptat grisul. Compozitia trebuie sa alunece incet de pe furculita. Am acoperit si am dat -o la frigider pentru minim 30 min.
Galustele le-am fiert separat in apa cu sare la foc mic.
Le -am scos cu o paleta si le-am adaugat in supa ,am lasat sa dea un clocot,apoi am oprit flacara. Am acoperit si am lasat-o 10 minute la odihnit.
Se serveste cu verdeata tocata; patrunjel, marar si cu smantana optional.
Vezi si reteta de Supa de vacuta cu galuste de gris.
Ingrediente Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
Ingredientele pentru Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
1 morcov mare
25-30 g unt
2 linguri ulei
1 ceapa mare sau 2 mai mici
o bucata telina
o radacina patrunjel
800 g rosii de gradina sau pe timpul iernii puteti sa le inlocuiti cu rosii la borcan
un ardei gras rosu.
smantana (optional)
3.5 l stoc de legume sau apa cu o lingura cu varf vegeta naturala
patrunjel pentru servit
pentru galuste
un ou
2-3 linguri gris in functie de marimea oului
un pic de sare