Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

 

 Cu siguranta aceasta Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita va fi pe placul vostru. Se face usor, iar ingredientele principale sunt: faina, unt, oua, branza, spanac.

Iata care sunt ingredientele pentru Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita  Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 80% rece 1 ou 6 linguri apă rece sare Pentru umplutură: 4 ouă 550g brânză de vaci 60 g făină 200 g spanac congelat 10 ouă de prepeliţă Sare 1/4 ardei gras roșu 7 roșii cherry 2 linguri pesmet

Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita:

Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).

Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 5 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină) și spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare după gust. Se adaugă făina și se omogenizează.

Se întinde aluatul și apoi se transferă în tava unsă cu unt, tapetând și pereții. Se înțeapă aluatul cu o furculiță și se presară pesmetul. Se toarnă 1/3 din compoziția de brânză, se așează ouăle de prepeliță, și se toarnă restul de brânză. Se așează felii de ardei și roșii cherry tăiate în jumătate. Se taie surplusul de aluat. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50-55 de minute și se lasă să se rumenească deasupra. Se lasă să se răcorească și se servește.

Poate te intereseaza si reteta de Tarta cu somon si spanac

 

Ingrediente Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Iata care sunt ingredientele pentru Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

 Pentru aluat:

200 g făină

100 g unt 80% rece

1 ou

6 linguri apă rece

sare

Pentru umplutură:

4 ouă

550g brânză de vaci

60 g făină

200 g spanac congelat

10 ouă de prepeliţă

Sare

1/4 ardei gras roșu

7 roșii cherry

2 linguri pesmet

Categorii