Reteta de Tiramisu cu ciresata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta de Tiramisu cu ciresata

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de Tiramisu cu ciresata

 

Scrie in calendar ca azi 24 nov sunt Sfanta ( mai zice ca si pe 23 ian sunt, bine ca doar 2 zile pe an ca intram la pareri ca-s asa sfanta) Sf. Clement , asa ca am zis sa fac ceva rapid sa cinstesc sfintenia asta. La multi ani mie ! Pentru a face Reteta de Tiramisu cu ciresata sunt necesare urmatoarele ingrediente: piscoturi, mascarpone, oua, zahar, ness, ciresata, cirese amare.

Ingredientele pentru Reteta de Tiramisu cu ciresata 40 piscoturi Ladyfingers 26% ou Boromir 500 g mascarpone 5 oua M 150 g zahar cu granulatie mai fina Pt inmuiat piscoturi 3 lingurite ness 3 lingurite zahar cca 50 ml ciresata ( cirese negre amare) cca 200-300 ml lapte cu 3,5% grasime cirese negre amare din ciresata cacao pentru pudrat

Iata cum se prepara Reteta de Tiramisu cu ciresata

Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat 75 g zahar si am continuat sa mixez cca 5-6 min. Separat am mixat galbenusurile cu 75 g zahar pana si-au schimbat culoarea si si-au dublat volumul. Pentru cei care nu mananca ouale crude , crema de galbenusuri si de abusuri se poate pregati pe baie de abur. Peste crema de galbenusuri am adaugat 500 g mascarpone si am mixat cateva minute pana crema a devenit omogena, la final am incorporat bezeaua din albusuri, am incorporat cu ajutorul unui tel cu miscari lente de jos in sus. Am obtinut o crema spumoasa si aerata, un deliciu. Mi-am pregatit apoi amestecul pentru inmuiat piscoturile, am frecat nessul cu zaharul si ciresata, apoi am diluat cu lapte. Mi-am pregatit platoul/tava pe care am asamblat tiramisu. Am folosit o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili pentru chec, mi-au intrat fix 10 piscoturi pe lungimea tavii. Am intins un strat subtire de crema, apoi am inmuiat piscoturile- nu foarte mult- si le-am asezat in sir indian pe suprafata tavii, 10 bucati. Am pus crema intr-un posh si pe fiecare piscot am pus cate 3 alveole de crema, peste fiecare alveola am asezat  o cireasa amara din ciresata, fara sambure. Am procedat la fel cu al doilea strat, am obtinut 4 straturi de piscoturi ( 40 bucati in total) peste ultimul strat de piscoturi am pus restul de crema si am ornat cu cirese dar de data asta nu le-am mai scos samburii, asta pentru un aspect estetic frumos, am pudrat cu cacao. Simplu, rapid si gustos, sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Tiramisu cu zmeura si sampanie.

Ingrediente Reteta de Tiramisu cu ciresata

Ingredientele pentru Reteta de Tiramisu cu ciresata

40 piscoturi Ladyfingers 26% ou Boromir

500 g mascarpone

5 oua M

150 g zahar cu granulatie mai fina

Pt inmuiat piscoturi

3 lingurite ness

3 lingurite zahar

cca 50 ml ciresata ( cirese negre amare)

cca 200-300 ml lapte cu 3,5% grasime

cirese negre amare din ciresata

cacao pentru pudrat

Categorii