Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar
Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar
De fiecare data cand folosim ingrediente simple, de sezon, mancarea iese super gustoasa. Astazi va prezint Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar. Ingredientele sunt putine, dar bune: cartofi, ceapa verde, usturoi verde, carnat de casa, suc de rosii, marar verde.
Ingredientele pentru Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar: 1 kg cartofi (noi sau de care aveti) 1 leg ceapa verde 2-3 fire usturoi verde 1 legatura marar verde 100 ml passata rosii 4 lg ulei de floarea soarelui sare piper apa cat sa acopere cartofiiIata cum se prepara Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar:
Ceapa verde, usturoiul se curata, se spala si se toaca rondele, iar mararul spalat se toaca marunt, marunt.
Cartofii se curata si se spala, apoi se taie cuburi potrivite.
Intr-un wok (tigaie, cratita) se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa si usturoiul taiate. Se adauga un praf generos de sare.
Carnatul se feliaza si se adauga peste ceapa. Astfel, va da gust bun uleiului.
Se adauga si cartofii taiati, mararul tocat. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca bine toate, apoi se reduce focul la minim si se adauga apa cat sa ii acopere in intregime.
Se adauga si passata si se potriveste gustul cu sare si piper.
Se lasa la fiert pana devin patrunsi cartofii si zeama scade putin.
Odata gatita mancarea, se opreste focul si se garniseste cu marar verde proaspat tocat.
Daca aveti si niste castraveti murati la soare, deja mancarea scrie istorie.
Sa va fie de folos!
Vezi si reteta de Salata de cartofi noi cu iaurt.
Ingrediente Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar
Ingredientele pentru Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar:
1 kg cartofi (noi sau de care aveti)
1 leg ceapa verde
2-3 fire usturoi verde
1 legatura marar verde
100 ml passata rosii
4 lg ulei de floarea soarelui
sare
piper
apa cat sa acopere cartofii