Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

 

Nu trece vara sa nu prepar aceasta Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi. Buna de te lingi pe degete si ma bucur ca baietii o mananca de fiecare data cu pofta. Cel mic ii spune tocanita "de galbenele", spre amuzamentul nostru :)))   Ca si ingrediente sunt necesare cateva: galbiori proaspeti, usturoi, ulei de masline, smantana si ceva verdeata (daca va place).  

Ingredientele pentru Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi 1 kg galbiori proaspeti 1 capatana usturoi 3-4 lg ulei de masline 200 ml apa sare piper patrunjel proaspat

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia.

Intr-o tigaie mare (wok) se pune la incins uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt si un praf de sare. Se lasa pana se rumeneste usor, apoi se adauga galbiorii. 

Se lasa focul iute astfel incat galbiorii sa nu apuce sa lase zeama si sa se rumeneasca bine. 

Se adauga smantana si putina apa, se amesteca si se lasa la scazut, la foc potrivit. Se potriveste gustul cu sare si piper si, daca simtiti nevoia, se adauga iar usturoi.

Se lasa pe foc pana cand tocanita scade cat place fiecaruia (mie imi place uneori mai zemoasa) si se garniseste cu patrunjel verde tocat marunt.

Evident, se serveste cu mamaliguta calda si castraveti murati.

Daca mi-ar gati cineva asa, in fiecare zi as manca numai galbiori.

Vezi si reteta de Tuslama domneasca de burta cu galbiori.

Ingrediente Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Ingredientele pentru Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

1 kg galbiori proaspeti

1 capatana usturoi

3-4 lg ulei de masline

200 ml apa

sare

piper

patrunjel proaspat

Categorii