Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

 

La cererea sotului, am facut aceasta friptura la cratita. S-a facut relativ, repede si am savurat pe indelete carnita frageda, branzica framantata si mamaliga nelipsita de la aceasta mancare. Pentru Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat, am avut nevoie de urmatoarele ingrediente principale: pulpa porc, piept de porc, un buturel, ficat de porc si carbati de porc.

Ingrediente Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat: 800 g pulpa de porc Carnea taiata bucati,de pe buturelul de porc 500 g ficat porc 500 g piept de porc 300 g carnati de porc 500 ml vin roze 3 capatani mari de usturoi 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat Sare si piper negru macinat, dupa gust

Iata cum se prepara Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Am spalat carnea, am uscat-o usor cu prosoape de hartie, am taiat-o bucati. Am pus mai intai in uleiul fierbinte, pieptul de porc si carnea de pe buturel. Dupa ce s-au rumenit, am adaugat pulpa de porc si am mai tinut pana ce s-a rumenit usor si aceasta, apoi am pus vinul si cimbrul. Am pus capacul pe cratita si am lasat la foc mic 50 minute. Am verificat si am amestecat periodic in carnita. Am gustat acum carnita, este frageda si am pus carnatii taiati bucati, usturoiul taiat si i-am lasat inca 10 minute sub capac. Am pus apoi ficatelul taiat fasii subtiri si cu focul iute am tinut inca 5 minute. Acum e gata tochitura noastra frageda si gustoasa. Eu am servit-o cu mamaliga si cas proaspat framantat cu sare, impreuna cu un ardei iute la otet. Sper sa fie si pe placul vostru. Pofta buna!

Vezi si reteta de Tochitura de porc.

Ingrediente Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Ingrediente Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat:

800 g pulpa de porc

Carnea taiata bucati,de pe buturelul de porc

500 g ficat porc

500 g piept de porc

300 g carnati de porc

500 ml vin roze

3 capatani mari de usturoi

50 ml ulei

1 lingurita cimbru uscat

Sare si piper negru macinat, dupa gust

Categorii