Reteta delicioasa de cheesecake fin cu sos de capsuni

Reteta delicioasa de cheesecake fin cu sos de capsuni - Pregătirea crustei: Zdrobește biscuiții într-o pungă de plastic folosind un sucitor sau proc

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta delicioasa de cheesecake fin cu sos de capsuni

 

Aceasta reteta delicioasa de cheesecake fin cu sos de capsuni, desi pare sofisticata, nu e deloc greu de facut si asta o sa vezi daca citesti reteta scrisa mai jos. Capsuni, crema de branza si crusta crocanta, fac impreuna un desert irezistibil!

Ingrediente Reteta delicioasa de cheesecake fin cu sos de capsuni

Pentru crustă:

200g biscuiți digestivi 100g unt topit

Pentru umplutură:

500g cremă de brânză (Philadelphia sau alte branduri similare) 200g smântână grasă 150g zahăr 3 ouă mari 1 linguriță extract de vanilie Coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru sosul de căpșuni:

200g căpșuni proaspete  50g zahăr Sucul de la jumătate de lămâie

Preparare Reteta delicioasa de cheesecake fin cu sos de capsuni

1.Pregătirea crustei:

Zdrobește biscuiții într-o pungă de plastic folosind un sucitor sau procesor de alimente, până când devin mărunți.

Amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit până se formează o pastă omogenă.

Tapetează partea de jos a unei forme de tort (preferabil cu fund detasabil) cu hârtie de copt și presează amestecul de biscuiți în ea. Așază uniform și presează bine.

Dă la frigider pentru aproximativ 30 de minute pentru a se întări.

2. Pregătirea umpluturii:

Într-un bol mare, bate cremă de brânză cu zahărul până când devine cremoasă.

Adaugă smântâna, ouăle, extractul de vanilie și coaja de lămâie și amestecă până când obții o compoziție omogenă.

Toarnă amestecul de brânză peste crustă și nivelează suprafața.

3. Coacere:

Preîncălzește cuptorul la 160°C.

Coace cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când marginile sunt ușor rumenite iar centrul este puțin gelatinos.

După ce este copt, lasă-l să se răcească complet la temperatura camerei, apoi refrigerează-l cel puțin 4 ore sau peste noapte.

4. Pregătirea sosului de căpșuni:

Pune căpșunile și zahărul într-un blender sau robot de bucătărie și mixează până obții un piure fin.

Trece piureul printr-o sită fină pentru a elimina semințele, dacă dorești un sos mai fin.

Adaugă sucul de lămâie și amestecă bine.

5. Servire:

Când ești gata să servești, toarnă sosul de căpșuni peste cheesecake-ul răcit. Lasa pentru o ora-doua la frigider.

Decorează cu câteva căpșuni întregi sau felii, dacă dorești.

 Un cheesecake fin, fara coacere, pregatesti si daca incerci reteta de aici - 

Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura

 iar daca-l preferi cu ciocolata, il poti pregati asa - 

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

Pentru varianta cu caise, nu dai gres cu asta - Cheesecake cu jeleu de caise

Ingrediente Reteta delicioasa de cheesecake fin cu sos de capsuni

200g biscuiți digestivi

100g unt topit

500g cremă de brânză (Philadelphia sau alte branduri similare)

200g smântână grasă

150g zahăr

3 ouă mari

1 linguriță extract de vanilie

Coaja rasă de la 1 lămâie

200g căpșuni proaspete 

50g zahăr

Sucul de la jumătate de lămâie

Categorii