Reteta prajitura Simi

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Reteta prajitura Simi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta prajitura Simi

 

Am trecut la etapa aia in care incerc retetele salvate, una dintre ele este Prajitura Simi pe care am gasit-o la bucataras ''La Ancuta'', mi-a placut ce am citit in reteta si am zis ca merita incercata, este delicioasa. Am facut mici modificari,am folosit doar zahar pudra, am redus un pic zaharul din blat si am folosit o clementina , coaja si zeama, in loc de lamaie, la final am adaugat amestecate alune cu nuci prajite. Pentru Reteta prajitura Simi sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, unt, faina, nuca, cacao.

Ingrediente Reteta prajitura Simi Blat - tava cu pereti detasabili 24/35 cm 200 g unt cu 82% grasime 150 g zahar pudra ( 200 g in reteta originala) 6 albusuri + un praf de sare 150 g faina 200 g nuca prajita si macinata 1/2 pliculet praf de copt zeama si coaja clementina( lamaie in reteta originala) Glazura 6 galbenusuri 200 g zahar pudra Crema 100 g unt cu 82% grasime 100 g zahar pudra 2 linguri cacao 100 g nuca prajita si macinata esenta rom ( eu am pus o lingura de rom bautura) Decor nuca prajita si taiata grosier alune parajite si sarate, taiate grosier

Iata cum se prepara Reteta prajitura Simi

Blat : Untul moale l-am pus intr-un bol si l-am amestecat bine cu zaharul pudra. Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Spuma obtinuta am incorporat-o in untul amestecat cu zahar,  am incorporat faina si praful de copt, cernute, am adaugat coaja si zeama de la o clementina si la final am adaugat nuca. Am tapetata tava ( 24/35 cm) cu hartie de copt si am intins blatul in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos.

Cat timp blatul a stat la copt am mixat galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana si-au dublat volumul. Am scos tava din cuptor cu blatul copt si am intins glazura peste, am stins focul la cuptor si am bagat din nou tava in cuptor, am lasat cca 20 min pana ce glazura sa intarit. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca prajitura. Cat a stat prajitura sa se raceasca am facut crema. Intr-un castron am pus untul moale si l-am frecat cu zaharul pudra, am adaugat cacao si am omogenizat crema, la final am adaugat lingura cu rom si nuca macinata. 

Cand prajitura a fost rece, am intins crema deasupra si am presarat nuci si alune taiate grosier, apoi am portionat prajitura. Delicioasa, sa aveti pofta si chef sa o testati.

Vezi si reteta Felii London.

Ingrediente Reteta prajitura Simi

Ingrediente Reteta prajitura Simi

Blat - tava cu pereti detasabili 24/35 cm

200 g unt cu 82% grasime

150 g zahar pudra ( 200 g in reteta originala)

6 albusuri + un praf de sare

150 g faina

200 g nuca prajita si macinata

1/2 pliculet praf de copt

zeama si coaja clementina( lamaie in reteta originala)

Glazura

6 galbenusuri

200 g zahar pudra

Crema

100 g unt cu 82% grasime

100 g zahar pudra

2 linguri cacao

100 g nuca prajita si macinata

esenta rom ( eu am pus o lingura de rom bautura)

Decor

nuca prajita si taiata grosier

alune parajite si sarate, taiate grosier

Categorii